понеділок, 12 березня 2007 14:23

Українець Олег Тістол показує в Москві Романа Скрипіна

Виставку 46-річного київського художника Олега Тістола "Телебачення" розгорнули на другому Московському бієнале сучасного мистецтва. Подивитися її можна до 1 квітня в приміщенні Світового банку.

"Телебачення" Тістол рік тому виставляв у київській галереї "ЦЕХ". На картинах зображені телеведучі з якимись вадами. У Романа Скрипіна з "5 каналу" праве вухо більше за ліве. В Олександра Омельчука з "Нового" неприродно червоний рот. На деяких полотнах лише заставки телепрограм та кольорові смужки.

— Я дуже правдивий художник, — каже Тістол.

Спочатку фотоапаратом "Кенон" він фотографував зображення в телевізорі. Проявляв плівку в гастрономі на Печерську. Ножицями вирізав негатив, вставляв у слайд-проектор, проектував на стіну. Із цього зображення і малював портрет.

— Намалювати від руки можна й швидше, — зазначає Олег. — Але тоді з"являється своє бачення, а це вже нечесно.

На Московське бієнале приїхали 80 художників. Очікують 64-річну вдову "бітла" Джона Леннона — японку Йоко Оно. Вона привезе фотографії під назвою "Одіссея таргана". Світлини зняті знизу вгору — з позиції таргана. На одній зображений закривавлений чоловік. Біля цього фото художниця на виставках кладе бейсбольну биту зі слідами крові.

Зараз ви читаєте новину «Українець Олег Тістол показує в Москві Романа Скрипіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі