вівторок, 16 травня 2017 07:40

Україна посіла найнижче місце за всю історію виступів на Євробаченні

Україна посіла найнижче місце за всю історію виступів на Євробаченні
Україна посіла найнижче місце за всю історію виступів на Євробаченні. Фото: tut-cikavo.com

Рок-гурт "Оторвальд" на Євробаченні-2017 посів 24-те місце серед 26 виконавців фіналу. Це — найнижчий результат в історії участі України в пісенному конкурсі. Виконував англомовну композицію "Час".

— На Євробаченні є лише перемога. Всі інші місця особливої ролі не грають, — каже продюсер Ігор Кондратюк, 55 років.

— "Оторвальд" у принципі не могли посісти високе місце. Їхня композиція і манера виконання не стали відкриттям для європейських глядачів. Не було й шокуючого шоу, як у фінських рокерів "Лорді", що перемогли в конкурсі 2006-го. Але хлопці з Полтави виграли національний відбір — абсолютно чесно, неупереджено. І виступили в свою силу. Це їх має заспокоювати.

Нових тенденцій на цьогорічному Євробаченні не побачив. Але подивившись конкурс, останні скептики переконалися, що не існує особливо якогось формату. Що обов'язково перемагають голосисті дівчата чи танцювальні хіти. На Євробаченні може виступити будь-який артист із будь-яким діапазоном, тембром, подачею і поведінкою на сцені. І це може сприйняти публіка. Перемога португальця — цьому доказ.

Представник України гурт "Оторвальд" під час голосування не отримав жодного разу максимальні 12 балів. Найвищу оцінку — сім — українцям дали телеглядачі з Чехії, Італії та професійне журі з Азербайджану.

Україна двічі ­перемагала на Євробаченні. 2004-го — із піснею Руслани "Дикі танці", торік — із композицією Джамали "1944", присвяченою депортації кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла найнижче місце за всю історію виступів на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі