понеділок, 10 вересня 2007 16:01

У Венеції нагородили заборонений фільм

Автор: фото: reuters
  Російський режисер Микита Міхалков фотографується перед входом у Палац кіно за кілька хвилин до показу його психологічної драми ”12”
Російський режисер Микита Міхалков фотографується перед входом у Палац кіно за кілька хвилин до показу його психологічної драми ”12”

64-й Венеціанський кінофестиваль у Палаці кіно на італійському острові Лідо  завершився в суботу ввечері. Він тривав із 29 серпня. Щодня його відвідували 50 тис. глядачів. За головний приз — статуетку "Золотого лева" — змагалися 22 фільми з 15 країн.

Найкращою визнали драму "Жага, обережність" 52-річного китайського режисера Енґа Лі. Два роки тому він уже перемагав у Венеції з фільмом "Горбата гора" про гомосексуалістів. У стрічці "Жага, обережність" ідеться про кохання японського політика та китайської опозиціонерки під час окупації найбільшого китайського міста Шанхая японцями у Другій світовій війні. Американська асоціація кіновиробників заборонила дивитися стрічку особам до 17 років через відверті еротичні сцени. Таких у фільмі нарахували три. У світовому прокаті стрічка з"явиться 28 вересня. В українських кінотеатрах її покажуть з 18 жовтня.

— Цей фільм варто подивитися, — запевняє "ГПУ" арт-директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, 57 років. — Енґ Лі — один із найвидатніших режисерів сучасності. Мені подобається, як він розкручує особисті історії героїв.

Спеціальний приз Венеціанського фестивалю отримав 61-річний російський режисер Микита Міхалков за стрічку "Дванадцять". У ній дванадцятеро присяжних судять чеченського підлітка, якого підозрюють у вбивстві прийомного батька — російського офіцера. Кількох присяжних грають актори українського походження — Сергій Гармаш, Сергій Маковецький та Олексій Горбунов. В українських кінотеатрах цей фільм покажуть 20 вересня.

На фестивалі не обійшлося без скандалів. Мер Венеції попросив 58-річну французьку акторку Фанні Ардан не приїжджати на прем"єру фільму "Година пік", у якому вона зіграла головну роль. Бо напередодні фестивалю в інтерв"ю італійській газеті Ардан назвала терориста італійської організації "Червоні бригади" Ренато Курчіо героєм. Син італійського карабінера, якого вбив Курчіо, подав на актрису до суду. Але Фанні Ардан на прем"єру таки приїхала.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції нагородили заборонений фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі