середа, 02 квітня 2008 17:49

У "Пінчук Арт Центрі" покажуть інопланетян

12 квітня у столичному "Пінчук Арт Центрі" відкриється виставка "Єднання" японської художниці 41-річної Маріко Морі, на якій вона покаже скульптури, інсталяції, фотографії та відео. Це перша велика виставка Маріко у Східній і Центральній Європі. У понеділок художниця прибула до Києва для підготовки експозиції.

— Маріко Морі — одна з найцікавіших художниць, які за півстоліття з"явилися в Японії, — каже арт-директор центру Пітер Дорошенко, 45 років. — У своїх роботах вона поєднує східну міфологію та західну поп-культуру. Улюблена тема Маріко — космос та інопланетяни.

На виставці покажуть інсталяцію з кількома інопланетянами. Якщо їх з однаковою силою одночасно обійматиме п"ятеро людей, то у прибульців засвітяться очі й серця. Виставлять також кристал, який змінює колір, коли на небі з"являється нова зірка. Сигнали про це йому подає науково-дослідний центр у Токіо.

Нині Маріко живе і працює у Нью-Йорку.

— Я виїхала з Японії, бо не почувалася там вільною, — зізнається художниця. — У Японії люди намагаються не виділятися з натовпу й жити, не порушуючи усталених традицій. А я так не могла.

Виставка триватиме до 15 червня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У "Пінчук Арт Центрі" покажуть інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі