неділя, 12 серпня 2007 17:22

У Німеччині популярні картини Шубіної та Чичкана

У столиці Німеччини Берліні із осені минулого року працює перша галерея українського сучасного мистецтва "Березницькі-гелері".

— Цього літа найбільш популярні серед німецьких покупців полотна Іллі Чичкана та Маші Шубіної, — каже співвласник галереї Євген Березницький, 29 років. — Виставка Шубіної у нас закінчилася 25 липня. Її полотна ми продаємо за цінами до 30 тисяч євро.

Маша Шубіна створює еротичні та провокаційні картини. У "Березницькі-гелері" вона показала серію автопортретів, які вивішувала на сайтах знайомств Берліна, Токіо та Сіднея. На картинах Іллі Чичкана мавпи одягнені у форму радянських генералів, офіцерів, колгоспниць та священиків.

"Березницькі-гелері" у Берліні відкрили 49-річна киянка Людмила Березницька та її син Євген. Таку ж галерею вони вже десять років утримують у Києві. Спочатку там виставляли радянський живопис. Коли соцреалістичний жанр вичерпав себе, галерея змінила назву "Ель-Арт" на "Березницькі-гелері". Почали виставляти сучасних художників, переїхали з Андріївського узвозу на вул. Рибальську.

— Ми переселилися свідомо, — розповідає Євген. — Андріївський узвіз не асоціюється з сучасним мистецтвом. Адже там продають дешеві картини, радянські фуражки, бюстики Леніна та антикваріат.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині популярні картини Шубіної та Чичкана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі