Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 18:21

У Львові почався джазовий фестиваль

Минулої неділі у львівському клубі "Лялька" почався VII Міжнародний фестиваль "Джаз Без 2007". На ньому виступлять джазмени з США, Німеччини, Данії, Франції, Польщі, Литви та України. Сьогодні в "Ляльці" виступає легенда американського джазу Лі Конітц. Абонемент на всі концерти коштує 600 грн.

— "Ляльку" перед фестивалем місяць ремонтували, — розповідає львівський композитор Юрій Шаріфов, 61 рік. — Раніше тут якийсь андеґраунд був — химерно, чорно, пригнічено. А тепер навіть не відчуваєш, що то підвал.

Інтер"єр клубу вигадав львівський художник Володимир Кауфман. Стіни оббили дошками, залакували у світлокоричневий і попелястий кольори, задрапували барвистою тканиною. Невелику сцену облаштували навпроти входу, барну стійку перенесли ближче до гардеробу. У залі — чорні ламіновані столики до колін і такі ж невисокі стільці з умисне потертими сидіннями. Замовити столик на відкриття фестивалю коштує 150 грн.

Відкрив фестиваль львівський джазовий дует BekBekson. У ньому 32-річний  Олександр Щукін грає на тибетських чашах — торкається руками й паличками. І чаші гудуть. 26-річний музикант зі сценічним псевдонімом БекБексон грає смичком на гітарі.

За 15 хв. до концерту щось лунко стріляє в апаратурі. Вибиває світло, лише на столиках палають свічки. Поки слухачі аплодують, електрики пораються біля дротів. Дует виходить на сцену. За півтори години хлопці виконують 14 пісень.

— Джазу тут мало як на фестиваль, — каже Юрій Шаріфов. — Лише в передостанній композиції публіка трохи розворушилася. Але хлопці вдало експериментують у джаз-ф"южні. Пізніше, після інших виконавців, їх просто не сприйняли б мабуть.

Слухати композиції "БекБексона" можна лише в Інтернеті.

— Матеріалу є на чотири-п"ять альбомів, хоча ми тільки два місяці співпрацюємо, — зауважує Олександр Щукін. — Перший диск хочемо записати у Великій Британії — в Україні не ті "вуха" у студіях звукозапису. Сам БекБексон принципово не дає інтерв"ю — так ми з ним домовилися.

Фестиваль "Джаз Без 2007" триватиме вісім днів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові почався джазовий фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути