вівторок, 22 грудня 2015 00:10

У Лондоні Фонд Янковського провів Дні українського кіно

Автор: Doug Southall
  На фото ­голова Держ­кіно Пилип ­Іллєнко (зліва) та меценат Ігор Янковський на прес-­конфе­ренції в Лондоні
На фото ­голова Держ­кіно Пилип ­Іллєнко (зліва) та меценат Ігор Янковський на прес-­конфе­ренції в Лондоні

Благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" спільно з Київським міжнародним кінофестивалем "Молодість" і Держкіно провів Дні українського кіно в столиці Великої Британії Лондоні.

Глядачі ознайомилися із сучасними українськими фільмами "Поводир", "Жива Ватра", "Той, хто пройшов крізь вогонь", мюзиклом "Трубач", стрічкою Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою", знятою 1971‑го. А також із підбіркою найкращих короткометражних робіт цьогорічного 45-го кінофестивалю "Молодість". До неї увійшов і фільм "Віддалік" — переможець національного конкурсу.

На прес-конференції з нагоди Днів українського кіно в Посольстві України у Великий Британії засновник Фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський сказав: "2015 рік для нас почався Тижнем українського кіно в Парижі. Символічно, що він закінчується Днями українського кіно в Лондоні. Наша країна переживає драматичні події. Але ми хочемо показати сьогодні Лондону, а далі — і всьому світу не те, що багато хто бачить у щоденних новинних випусках, а зовсім іншу, багату культурно, різноманітну, цікаву й навіть загадкову Україну. Тому ми ініціювали Дні українського кіно, які послідовно проводимо у великих містах Європи. Кінематограф, особливо молодий, здатний донести до людей найпотаємніше, найважливіше. Ми хочемо весь світ познайомити з безкомпромісним, натхненним і несподіваним українським кіно, яке зачаровує глядачів престижних міжнародних кінофестивалів".

Джон Вітінгдейл, держсекретар міністерства культури, ЗМІ та спорту Сполученого Королівства, у своєму привітанні організаторам та учасникам Днів українського кіно зазначив: "Презентація в ­Лондоні нових кінематографічних талантів і загальновизнаних кінокласиків з України лише зміцнить наші культурні й освітні зв'язки. Таким чином, творча різноманітність долає негаразди. За що я хотів би подякувати Держкіно України, українському посольству, Благодійному фонду Ігоря Янковського і всесвітньовідомому кінофестивалю "Молодість".

Фестиваль українського кіно, профінансований Фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього", відбувся в мультикультурному центрі RichMix, розташованому в лондонському артистичному районі Shoreditch за підтримки британського агентства Dash Arts.

Дні українського кіно показали британському глядачеві багатогранну картину сучасної України, нагадали вітчизняну кінокласику й донесли дух української культури, досі невідомий на Заході.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні Фонд Янковського провів Дні українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі