вівторок, 22 жовтня 2019 05:46

У кліпі знялися 12 в'язнів

У кліпі знялися 12 в'язнів
12 ув'язнених колонії на Київщині взяли участь у фільмуванні кліпу американського гурту Slenderbodies. Фото: the-village.com.ua

12 в'язнів Бориспільської виправної колонії №119 знялися в кліпі "Прибуття" американського гурту "Слендербадіс". Заклад розташований у селі Мартусівка Бориспільського району Київської області. Тут утримують майже 600 засуджених за тяжкі злочини — від розбою до вбивств.

— До зйомок готувалися з тюремним психологом-криміналістом, — каже продюсерка української кіностудії "23/32 Філмс" Дар'я Дерягіна. — Він багато говорив про індивідуальний підхід. Розповів нюанси місцевої мови жестів і загальноприйняті серед в'язнів правила.

Домовилися, що братимуть участь у зйомках лише охочі. Жодного примусу. Вирішили не запитувати акторів, як і чому вони сюди потрапили. Мали увійти в довіру, викликати в чоловіків щирі емоції. Заплачені в'язниці гроші за зйомки витратили на придбання матеріалів і ремонт будівлі.

Півсотні в'язнів взяли участь у відборі. З кожним записали інтерв'ю, в якому просили розповісти про себе. Деякі філософські роздуми звучать у кліпі. Для західного глядача супроводжуються титрами. Відео "Прибуття" не має чіткого сюжету. Показуємо повсякденні заняття — спортивний майданчик, їдальню, гру в нарди. Є постановочні кадри — в'язні танцюють, виконують вправи з акторської майстерності.

Зйомки тривали три дні.

Зараз ви читаєте новину «У кліпі знялися 12 в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі