понеділок, 15 вересня 2008 20:24

У картинній галереї вкрали кілька помідорів
5

На розпродажі ”Мистецький секонд-хенд” картина одеського художника Вадима Бондаренка заважила 2 кілограми. У покупців забракло на неї коштів, тож полотно не продали
Фото: фото: Євген КОЛЕСНИК
Одне з полотен Сергія Кузнецова згортають в рулон, а тоді зважують спочатку на кантері, згодом — на вагах. Під час другого зважування воно — тяжче на 200 грам
Цю картину її автор Сергій Кузнецов зняв зі стіни власної квартири, аби продати на вагу в київській галереї ”Ательє Карась”
Роботу ужгородського художника Олександра Саллера галеристам надала його родина. Живописець помер 2002 року
З доробку художника Вадима Бондаренка  не купили жодної картини. Його полотна залишилися в галереї ”Ательє Карась”

9 вересня у столичній галереї "Ательє Карась" на Андріївському узвозі, 22а продавали полотна сучасних художників Маші Шубіної, Іллі Чічкана, Сергія Кузнецова й інших. Кілограм картин коштує 1 тис. грн.

У двох залах висить майже 30 робіт. Вадим Бондаренко зобразив кіборгів, Віктор Покиданець — натюрморти в синю смужку. На полотні Сергія Кузнецова намальовані хлопець і дівчина. Між ними звукові хвилі, а знизу — матюк.

— Торік Шубіна продавала тут свої труси, а цьогоріч розщедрилася на пару поганеньких фоток, — каже 21-річнийАндрій. — Така фотографія заважить кілька грамів. Щоб якісь гроші отримати, вона поставила знімки у скляні рамки. Найрозумніша Мальська, — сміється і показує на камінь, обв"язаний мотузкою і розмальований фарбою. Його продає київський фотограф Леся Мальська. — Але сумніваюся, що цю штуку хтось купить.

Відвідувачі знімають вподобані роботи. Йдуть до двох жінок із вагами, яких запросили з Житнього ринку. У галереї вони торгують помідорами, сливами, картоплею. Охочим зважують картини.

— 535 грамів, — каже 56-річна Людмила Григоренко. — Тільки не мені гроші давайте, а он тому чоловіку. Помідорчиків не хочете? — питається услід.

Брюнетка просить зважити полотно Сергія Кузнецова. Його згортають у рулон. Картина затягує на 1 кг 200 гр. Жінка також купує кілограм помідорів.

— Це правильна акція, організатори все продумали. Не маю часу після роботи чи тусівки забігти на ринок, — віддає чоловікові пакет із овочами.

Продавців на Житньому ринку знайшов організатор акції Сергій Кузнецов, 27 років.

— Не відразу согласилися, — розказує Людмила. — Підходив до нас чотири рази. Красівий мальчік, то чого б і не помогти? Овочі купували більше, ніж картіни. Продали 25 кілограмів помідорів. Кілька штук, правда, украв якийсь чоловік. Але ми не піднімали скандал, бо ж тут така красіва подія.

Каже, якби мала багато грошей, не викидала би на такі полотна:

— Люблю пейзажі, натюрморти. А тут шось незрозуміле намальовано.

— Серед наших художників є чимало жлобів, які відмовилися давати роботи, — озивається Кузнецов. — Тому тут найбільше моїх картин. Деякі лише сьогодні зняв у своїй квартирі.

Продали 15 полотен вагою 30 кг. Не купили фотографії Шубіної, картини Чічкана та Бондаренка.

Зараз ви читаєте новину «У картинній галереї вкрали кілька помідорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі