вівторок, 11 березня 2008 18:39

У фільмі Дмитра Сана актори говорять російською

У Києві завершилися зйомки фільму "Вікно моєї кімнати" 25-річного режисера Дмитра Сана. Це його друга робота. Перша стрічка "Ніщо та ніколи" — про помаранчеву революцію — перемогла на Міжнародному кінофестивалі "Долина Темекула-2006" у Каліфорнії, США, як найкращий документальний фільм.

"Вікно моєї кімнати" — виробництва київської студії "Революшн Філм". Бюджет стрічки — $250 тис.

— Це інвестиції приватного бізнесу, — каже Дмитро Сан. — Люди зацікавилися моїм сценарієм, дали гроші. 150 тисяч витратили на зйомки. Решта піде на монтаж, озвучку, просування на ринку.

Усі ролі грають українські актори.

— У більшості фільмів і серіалів чи то українських, чи українсько-російського виробництва у головних ролях російські актори, — веде далі Дмитро. — Українським дістаються лише епізоди. Своїм проектом я хочу відкрити нові українські імена.

Дебютантка Марина Кукліна, 25 років, зіграла дівчину-інваліда, яка хоче знайти кохання через Інтернет.

— Психологічно важко зіграти інваліда, — розповідає Марина Кукліна. — Ми знімали у квартирі на кіностудії. Я там жила якийсь час, щоб краще збагнути стан цієї дівчинки, прикутої до візка.

Її друга грає Ренат Сеттаров, студент столичного театрального університету. Він навчається на курсі Богдана Ступки. Зйомки проходили в Києві протягом 20 днів.

— Це було як раз під час канікул, тож я буквально два дні навчання пропустив, — говорить Ренат. — Сказав Ступці про фільм, він спитав у мене хто режисер. Богдан Сильвестрович через постійні зйомки сам пропускає лекції.

У "Вікні моєї кімнати" актори говорять російською.

— Це умова продюсерів, — пояснює Дмитро. — Вони хочуть продавати фільм не лише в Україні, а й у країнах СНД.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі Дмитра Сана актори говорять російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі