вівторок, 08 жовтня 2019 00:10

Театр не хоче втішати, розважати і повчати

Автор: ФОТО З САЙТА DRAMA-COMEDY.KIEV.UA
  Анатолій Ященко (посередині) у виставі ”Гарантія 2 роки” Київського театру на Лівому березі грає продавця пилосмоків. Після розлучення не може порозумітися з сином і онукою
Анатолій Ященко (посередині) у виставі ”Гарантія 2 роки” Київського театру на Лівому березі грає продавця пилосмоків. Після розлучення не може порозумітися з сином і онукою

"Саме такі спектаклі повертають театру гідність", — пише театро­знавець Ірина Чужинова в рецензії на виставу "Гарантія 2 роки". Прем'єра постановки за п'єсою сучасної фінської драматургині Сіркку Пелтола відбулася в Київському театрі на Лівому березі.

Немолодий продавець імпортних пилосмоків Райне після розлучення рідко бачить рідних. Живе з другом. У домі сина йому не раді. Онука розмовляє, як із чужим. Невістка не помічає.

Товариш підштовхує Райне налагодити стосунки в сім'ї. Пропонує вдягнути костюм Святого Миколая і поїхати до сина на Різдво, за сюжетом.

— Театр не хоче втішати, розважати і повчати. Просто досліджує світ і людину. І сумує про нашу спільну долю: ми постійно шукаємо складні відповіді на легкі запитання, а потім забуваємо їх запам'ятати, — продовжує Чужинова.

— Режисерка вистави Тамара Трунова не намагається вселити надію, що все буде добре. Бо не буде. З початку і до кінця спектаклю блимає рекламний щит, прописуючи сценарій нашого життя: купи пилосмок, заведи кота, не забудь відпочити десь на шезлонгу з коктейлем у руці.

Час від часу той же білборд висвічує — "і будеш сильним, і не будеш боятися". Тільки точної дати, коли ж це станеться, не пише. Тому Райне ніяк не може стати сильним і перестати боятися.

Наступний показ вистави "Гарантія 2 роки" в Київському театрі на Лівому березі відбудеться 9 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Театр не хоче втішати, розважати і повчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі