Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 00:26

Театр із Полтави вперше приїде до Одеси

Театр із Полтави вперше приїде до Одеси
Олександр Любченко (ліворуч) у виставі "Політ над гніздом зозулі" Полтавського театру ім. Миколи Гоголя грає злочинця, який, щоб відпочити від тюремної праці, симулює божевілля й потрапляє до психіатричної клініки на обстеження. Поступово розуміє, якими невільними є тут пацієнти та як їх пригнічує старша медсестра . teatr-gogolya.pl.ua

— Сподіваюся, уряд не заборонить фестиваль в останній момент. Раніше показували по 40 вистав. Цього разу буде від сили 10, — каже директор, ­художній керівник Одеського культурного центру 43-річний Михайло Журавель. 3–8 липня в Миколаєві й Одесі пройде ХІІІ фестиваль театрів "Молоко".

— У нас є традиція: вистава, яка перемагає, відкриває фестиваль наступного року. Це будуть "Святі" за Василем Стефаником Київського університету культури.

Щороку ми фіксуємо все найкраще, чого досі ніхто не робив. 2014-го Харківський театр "19" переміг із виставою "Звірячі історії" за п'єсою сучасного американського драматурга Дона Ніґро. Постановка була російською. Наступного року харків'яни переклали її українською. Вистава стала ще кращою. Пишаюся такими проєктами.

Намагаємося не привозити одні й ті ж колективи. Полтавський театр ім. Миколи ­Гоголя ніколи не був на гастролях в Одесі. Хоча існує з 1936-го. Покажемо їхній "Політ над гніздом зозулі".

Виставу за романом американця Кена Кізі поставив херсонський режисер Сергій Павлюк. Дія відбувається у психіатричній лікарні. Це символ держави, яка пригнічує особистість. Постановку заборонили в Криму. Ідея належала кримськотатарському режисерові Білялу Білялову. Полтавці на знак солідарності створили спектакль у себе.

Моновистава "Ілюзія" — спільна робота Херсонського театру ім. Миколи Куліша і Міжнародної антинаркотичної асоціації. Головний герой і автор — киянин 32-річний Андрій Скутельник. Спробував наркотики у 13. Потім були численні реабілітації. Зараз не вживає. Працює з батьками наркозалежних. Допомагає іншим хворим стати на ноги.

Миколаївський художній драматичний театр презентує виставу до 120-річчя Антуана Сент Екзюпері "Маленький принц". Це прем'єра. Ще одна традиція — на фестивалі має бути вистава для дітей. Її сьогоднішні глядачі завтра стануть завсідниками театру.

Хочемо зіграти в новому для Одеси просторі — на базі відпочинку Спілки театральних діячів. Там напередодні закриття фестивалю покажемо романтичну комедію "Лавка" з Миколаєва.

Глядачам перед виставами фестивалю "Молоко" вимірюватимуть температуру. Усі мають бути в масках.

Зараз ви читаєте новину «Театр із Полтави вперше приїде до Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути