неділя, 24 вересня 2006 14:03

Шуфрич купив картину Пояркова

Автор: фото: з сайту ”Обозреватель”
  Художник Сергій Поярков, Юрій Єхануров та скульптор Олег Пінчук фотографуються на пам’ять у столичній галереї ”Да Вінчі”
Художник Сергій Поярков, Юрій Єхануров та скульптор Олег Пінчук фотографуються на пам’ять у столичній галереї ”Да Вінчі”

Виставка "Динозавроманія" скульптора Олега Пінчука, 46 років, та художника Сергія Пояркова, 40 років, відкрилася у київській галереї "Да Вінчі", що на вулиці Богдана Хмельницького. Автори вважають себе динозаврами. Звідси й назва. Пінчук виставив сім чудернацьких бронзових скульптур. Серед них Буратіно, два раки — із панциром у вигляді скрипки і з короною на голові, риба-гелікоптер із людським обличчям та лев із крилами, на яких стоять два слони.

А Поярков зобразив на 20 полотнах риб, птахів та стародавні арки.

Пінчук дарує каталоги зі своїх виставок екс-прем"єр-міністрові Юрію Єханурову, 58 років, фотографується на згадку. Єхануров обіймає його за плечі.

Телеведучий Дмитро Гордон, 38 років, прийшов із дружиною Оленою, батьками та американським фотохудожником Феліксом Розенштейном.

— Купити скульптуру Пінчука чи картину Пояркова для мене надто дорого, — кокетує Гордон. Робота Пінчука коштує 6–20 тисяч доларів. А собівартість однієї скульптури — 500 доларів.

— Носорога, що називається "Король Сонця", забрали ще до відкриття, за 16 тисяч доларів, — говорить Пінчук.

Міністр культури Ігор Ліховий, 49 років, на запитання "ГПУ", що сподобалося, відповідає:

— Не можу вибрати. Це як у дитинстві, коли мене питали, кого більше люблю — маму чи тата.

Каже, у березні був із дітьми на виставці Пояркова та Пінчука. Донька міністра — музейний працівник, а син навчається в Університеті культури і мистецтв за спеціальністю "Економіка культурних установ".

Міністр культури переплутав ім"я всесвітньо відомого художника

— Вони, як малі, вилазили на скульптури Пінчукових носорогів, — задоволено розповідає Ліховий.

— Я не колекціонер, — зауважує. — Тому робіт Пінчука та Пояркова не маю. Є полотна Євгена Манишина. А також картини Ігоря Марчука (тут міністр культури переплутав ім"я всесвітньо відомого художника Івана Марчука. — "ГПУ").

Дружина Олега Пінчука Лілія Довжанська, 34 роки, з трирічною дочкою Оксаною запізнилися на півгодини.

— Коли розписувалися, я лишила своє прізвище, — пояснює Ліля. — Адже в сім"ї Олега Ліль Пінчуків і так двоє — мама та племінниця.

Каже, всі скульптури чоловік ліпив при ній.

— Олег має дві майстерні — у Лаврі та на вулиці Повітрофлотській. Але частіше працює вдома, на Червонозоряному проспекті.

На виставку завітав також архімандрит Варсонофій із Києво-Печерської лаври.

— Ми з Пінчуком знайомі вже два роки, він часто ходить на служби в Лавру, — розповідає панотець.

Спеціально для цієї виставки в галерею з Австралії привезли 80-сантиметрову сосну волемію. Вона росла ще за часів динозаврів.

— Це дерево коштує 2500 євро, — розказує представник організації "Сосна Волемія Інтернейшнл" Норберт Затко, 38 років. — Одна така волемія росте у Київському ботанічному саду, інша — у Нікітському ботанічному саду в Ялті. Їх вважали вимерлими, але 1994 року знайшли в Австралії, а з 1999-го почали розмножувати.

Волемія стоятиме у галереї два тижні — до закриття виставки.

— Хочемо, щоб хтось за нею доглядав, — каже Затко. — Але не знайшли надійної людини, — пояснює, що волемія не любить температури нижче 15 градусів і надмірної вологи.

Політик Нестор Шуфрич, 39 років, прийшов, коли відвідувачі вже розходилися.

— Познайомився з Шуфричем під час помаранчевої революції, — каже Поярков. — Нестор має п"ять моїх картин. Сьогодні купив ще одну, за 10 тисяч доларів. Називається "31 грудня".

Полотна Пояркова коштують від 3 до 10 тис. доларів. У галереї "Да Вінчі" їх показуватимуть два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич купив картину Пояркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі