понеділок, 05 березня 2007 15:33

Стриженов спотворив дружину

Автор: фото: Олекса КРАСНИЙ
  В українському прокаті фільм Олександра Стриженова ”Любовь-морковь” буде називатися ”Кохання-зітхання”
В українському прокаті фільм Олександра Стриженова ”Любовь-морковь” буде називатися ”Кохання-зітхання”

Мелодраму "Любовь-морковь" 37-річного Олександра Стриженова презентували на цих вихідних у столичному кінотеатрі "Баттерфляй Ультрамарин". Останню роль — олігарха Фелікса Корогодського — у фільмі зіграв пітерський актор Андрій Краско. У липні минулого року він помер від серцевого нападу.

У стрічці "Любовь-морковь" йдеться про подружжя, яке помінялося тілами. Чоловіка грає 39-річний Гоша Куценко. Дружину — Крістіна Орбакайте, 35 років. У Київ вона не приїхала. Кажуть, захворіла на грип. А Гоша Куценко не відходив від актриси Ольги Орлової, колишньої вокалістки російської поп-групи "Блестящие". У фільмі вона зіграла світську левицю Олену.

Стриженов у картині задіяв усю свою сім"ю.

Про це розмовляємо з ним після перегляду стрічки у ресторані "Оазис" на четвертому поверсі кінотеатру.

— Я взяв собі невелику роль адвоката Петра Аристархова, — каже режисер, сідаючи на диван біля низенького столика.

Перед ним стоїть мінералка та сік. Але Олександр нічого не п"є.

— Моя дружина Катя втілила дружину олігарха Корогодського, яка подала на розлучення і судиться за майно, — продовжує. — Наша молодша донька Саша зіграла дівчинку, що зустрічає на вулиці головних героїв. А моя мама, народна артистка Росії Любов Стриженова, отримала роль її бабусі.

Довго вмовляли дружину на роль поганулі?

— Я її справді дико спотворив. Сказав, це буде здорово. І Катя повірила. Одягла ідіотську руду перуку. У кадрі весь час ридала, ходила у соплях і з червоним носом. Але, — безпечно махає рукою, — вона красива жінка. Про це знають усі. А те, що хороша акторка, знатимуть після цієї картини. По закінченні зйомок дружина мені сказала: "Ти такий талановитий. Я навіть не підозрювала!".

Ви з Катериною 23 роки разом. Що вам допомагає зберегти теплі стосунки?

— Любов потребує великої щоденної роботи. Не можна лінуватися. Бо кохання перетвориться на "любовь-морковь". У нас із Катею роман. А це завжди яскравіше, ніж шлюб. З часом чоловік має знаходити щось нове в тій жінці, з якою прийшов до вівтаря. А не на стороні.

Як ваша мати сприйняла Катю при першій зустрічі?

— Нам було по 14 років, як Ромео і Джульєтті. Мама сказала: "Шкода, що вони так рано зустрілися". Думала, ці стосунки не будуть тривалими. За характером Катя дуже схожа на мою маму.

Що подаруєте дружині на 8 Березня?

— Не вирішив іще. Зараз триває рекламна кампанія фільму "Любовь-морковь". Я стільки кілометрів пролетів від Калінінграда до Новосибірська! Сьогодні зранку прибув до Москви і відтіля відразу до Києва. Приїду додому, висплюсь і буду думати про подарунки.

Вас не звинувачували в необ"єктивності, коли взяли дружину до себе в фільм?

— Я акторів відбираю за критерієм: подобається або не подобається. Тому завжди запрошую у свої картини друзів або тих людей, з якими мені приємно спілкуватися і працювати.

Ви маєте двох доньок. Чому старша не знімається в кіно?

19-річна Настя — студентка Міжнародного інституту реклами. Для неї, крім дизайну, нічого не існує. Нещодавно вона знайшла оголошення в Інтернеті, що до Москви приїжджають представники лондонської художньої школи "Сен Мартінс". Це краща дизайнерська школа світу. Настя пройшла співбесіду і її рекомендували туди як студентку. А молодша донька, Сашенька, не тільки в кіно знімається. Вона займається художньою гімнастикою у Школі олімпійського резерву. Не змогла сьогодні зі мною приїхати, бо в неї чергові показові виступи з "бейбі-кап" — дитячим кубком.

1969, 6 червня — народився в родині актора Олега Стриженова
1987 — одружився з актрисою Катериною
1988 — народилася донька Настя
1990 — закінчив школу-студію МХАТу
З 1991 року — актор Московського театру імені Чехова
1997 — із дружиною Катериною Стриженовою ведучий програми "Добрий ранок" на російському телеканалі ОРТ
2000 — народилася донька Саша
2005 — зняв фільм "Статський радник"

Зараз ви читаєте новину «Стриженов спотворив дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі