пʼятниця, 07 вересня 2007 17:59

Срібні призери танцювального "Євробачення" заробляють мало

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  До ”Євробачення” Юлія Окропірідзе та Ілля Сидоренко просилися на телешоу ”Танці з зірками-2”. Але їх забракували
До ”Євробачення” Юлія Окропірідзе та Ілля Сидоренко просилися на телешоу ”Танці з зірками-2”. Але їх забракували

У київському танцювальному центрі "Спорт-данс" 18-річна Юлія Окропірідзе та 22-річний Ілля Сидоренко позують фотографові. Тиждень тому на першому Міжнародному танцювальному конкурсі "Євробачення" у столиці Великої Британії Лондоні вони посіли друге місце.

— Приза ніякого нам не дали, — каже їхній головний тренер Валентина Федорчук, 58 років. — Тільки фінам, які зайняли перше місце, — позолочений кубок. Сьогодні дзвонили від президента. Віктор Андрійович передав нам якісь книжки. Обіцяли підвезти.

Іллю та Юлю вже запросили в телешоу "Танці з зірками-3" на телеканалі "1+1"?

— Так. Але ми подумаємо, чи буде у нас два вільні місяці. Юлечка та Іллюша мали зніматися у "Танцях із зірками-2". Юлю поставили зі співаком Олександром Пономарьовим. А потім без пояснень замінили на Поліну Комисову. Ілля тренувався з Лілею Підкопаєвою. Але в нього зріст метр сімдесят п"ять. Ліля захотіла вищого партнера.

Каже, що перед "Євробаченням" Окропірідзе та Сидоренко запросили зніматися в серіалі "Танцпол" для російського каналу "РТР" на київській студії "Укртелефільм".

— Вони грають пару, яка не потрапляє до фіналу. За два дні зйомок отримали 100 гривень гонорару.

Підходять Сидоренко та Окропірідзе.

Хвилювалися перед виступом у Лондоні? — питаю Юлю.

— На першій репетиції Ілля підняв мене, але не втримав. Я впала на кобчик. Але перед виходом на паркет тренер прочитала "Отченаш", і я заспокоїлася.

А ви? — цікавлюся в Іллі.

— За п"ять днів до українського фіналу на репетиції підвернув ліву ногу. Наступного дня не міг ходити. Найбільше за мене хвилювався дідусь. Коли показували конкурс по телевізору, навіть краплі від серця пив.

На репетиції підвернув ліву ногу

Першими привітали батьки?

— Так. У мами 2 вересня був день народження, — каже Юля. — Вона плакала від щастя. Тато не вітав. Вони розлучилися вісім років тому. Тато виїхав на батьківщину своєї рідні — в Німеччину. Він професійний джазовий музикант.

— Мої батьки теж зраділи, — додає Ілля. — Хоча тато відставний полковник. Раніше хотів, щоб я пішов по його стопах.

Як ви стали танцівниками?

— 1997-го мама повела мене на концерт танцюристів Браяна Ватсона з Еміратів та німкені Карен Харді у Жовтневому палаці, — пригадує Юля. — Мене вразили їхні костюми з сотнями стразів та камінчиків. Я дуже люблю стрази. Дитиною шила лялькам бальні сукні й обклеювала їх блискітками. Умовила маму віддати мене в танцювальну студію.

— А я з бабусею проходив повз київський Будинок піонерів, — згадує Ілля. — Там набирали в танцювальний гурток.

Чи може танцівник заробити на життя у столиці? — питаю в Іллі, бо Юля ще на першому курсі Університету культури і мистецтв вивчає бальну хореографію.

— Років десять гроші вкладаєш тільки в себе, — упевнений Сидоренко. — Зараз я веду танцювальний гурток у 157-му столичному ліцеї. Але заробляю мало. Живу з батьками, навіть машини не маю. Їжджу на "Волзі-24", яку мені тато минулого року віддав, коли собі "шкоду" купив. Уже після Нового року мрію купити за власні гроші гарне авто.

Ви з Юлею зустрічаєтеся?

— Ні. Постійної дівчини не маю вже рік.

1985, 15 липня — Ілля Сидоренко народився в Києві
1993 — пішов у танцювальний гурток столичного Будинку піонерів
2001–2004 — чемпіон країни з латиноамериканського формейшен

1989, 24 червня — Юлія Окропірідзе народилася в Броварах
Із 2003 — займається у київському спортивному клубі "Ювента", згодом переходить у танцювальний центр "Спорт-Данс"
2006 — з Іллею Сидоренком завойовують бронзову медаль на чемпіонаті України зі спортивного танцю; перемогла в конкурсі краси "Міс Бровари"
Грає на фортепіано, співала в київському джазовому хорі "Джаз бенд", знає англійську та французьку мови, займається карате

Зараз ви читаєте новину «Срібні призери танцювального "Євробачення" заробляють мало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі