понеділок, 20 серпня 2007 17:31

Шон Карр заспіває українською

Автор: фото з сайту групи ”ДіВіЕс”
  Євгенія Тимошенко не брала участі у зйомках. Але постійно була в гримерці Шона Карра
Євгенія Тимошенко не брала участі у зйомках. Але постійно була в гримерці Шона Карра

Минулого тижня зять лідерки БЮТ Юлії Тимошенко 39-річний Шон Карр та його рок-група "ДіВіЕс" зняли кліп на пісню "Феллен Френдс", що в перекладі з англійської означає "Друзі, які відійшли". Пісня присвячена шахтарям, які загинули на роботі.

— Ідею кліпу я придумав, коли торік спустився з Женею в донецьку шахту імені Баженова, — розповів "ГПУ" Шон Карр. — У моєму рідному місті Лідсі багато шахт. Туди водять на екскурсії школярів. Я думав, Донецьк схожий на Лідс. Але українські шахтарі працюють, як британські 70 років тому. Це героїчно.

— За кілька днів до зйомок ми поїхали до Донецької області, — розповідає дружина Шона Карра Євгенія Тимошенко. — І звідти привезли хор шахтарів. Наприкінці кліпу вони співають: "Світло є завжди в кінці тунелю". Також запросили київський квартет скрипалів.

Режисером був Ігор Стеколенко — той, що робив рекламу шоколаду "Корона" та відео групі "Брати Карамазови" й Олександрові Пономарьову. Знімали у 13-му павільйоні Національного виставкового центру (ВДНГ. — "ГПУ"). Там за радянських часів для виставки обладнання для шахт зробили декорації шахти. Музиканти переодягнулися в шахтарське обмундирування, вимазалися сажею і облилися рослинним маслом.

Музиканти вимазалися сажею

— У кліпі кілька сюжетних ліній, — розказує гітарист групи "ДіВіЕс" Богдан Тарасов. — Спочатку просто показують музикантів. Потім — один день із життя шахтаря. Пісня і кліп трагічні, оскільки шахтарі потрапляють у завал. Не всім вдається вибратися. Ще побудували декорації звичайної квартири, теж на ВДНГ. Там знімали шахтарську сім"ю.

Євгенія Тимошенко не брала участі в зйомках, але постійно була у гримерці Шона Карра. Добу не відходила від знімального майданчика.

Пісня "Феллен Френдс", записана англійською мовою, увійшла до другого  альбому "Біг Фіш" ("Велика Риба". — "ГПУ"), який презентували 8 липня. Кліп покажуть по телебаченню у вересні.

— Чоловік забажав співати українською, тому восени ми запишемо українську версію, — каже дружина співака.

— Шона постійно питають, чи не хотів би він співати українською, — додає Тарасов. — Певно, допекли вже до такого стану, що він вирішив здатися.

Зараз ви читаєте новину «Шон Карр заспіває українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі