четвер, 27 вересня 2007 18:20

Шон Карр приміряв шахтарську форму

Рок-гурт "ДіВіЕс", який заснував зять лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, 39-річний Шон Карр, презентував у Києві кліп на пісню "Феллен Френдс" (у перекладі з англійської — "Друзі, що відійшли"). Композиція присвячена українським шахтарям. Шон Карр написав її після того, як минулої зими спустився в донецьку шахту імені Баженова.

— Ми побачили, в яких важких умовах працюють шахтарі. Не мають належних засобів безпеки. Мене вразили їхні очі та потріпаний одяг, — розповідає Карр. — А пісню шахтарям востаннє присвячував ще Володимир Висоцький, коли співав "Чорне золото".

У кліпі музиканти "ДіВіЕс" грають гірняків. Вони в шахтарському вбранні. Вимащені сажею та рослинним маслом. У шахті вибухає метан і шахтарів завалює породою. Кілька гірняків гинуть. Хор шахтарів, який привезли із Донецька, співає "Світло є завжди в кінці тунелю".

— Своєю роботою я задоволений, — зізнається "ГПУ" режисер кліпу Ігор Стеколенко. — Нічого б не став змінювати, якби була можливість. Жодних відгуків про відео не чув. Навіть не знав, що його вже показують по телевізору.

Раніше Ігор Стеколенко зі своїм братом Олександром зняв для "ДіВіЕс" кліп на пісню "Креш Лендінг". А вже кліп "Фаллен френдс" Ігореві довелося знімати самому, бо Олександр у цей час працював  над зйомками художнього фільму "Легенда про Безголового" за сценарієм письменника Андрія Кокотюхи.

Тиждень тому кліп "Феллен Френдс" презентували в донецькому палаці молоді "Юність". Вільних місць у залі не було.

— Під час показу кліпу Шон сидів за столом на сцені, а я — в залі, — каже 26-річна дружина Шона Карра Євгенія Тимошенко. — Коли показували кліп, дружини загиблих шахтарів плакали. Працівники  донецьких шахт дякували Шонові.

Із зятем та донькою Юлії Тимошенко до Донецька поїхав також  кандидат у депутати від "Нашої України" Олександр Клименко.

— Але прошу не пов"язувати нас із політикою, хоча кліп і презентували за кілька днів до парламентських виборів, — просить донька Юлії Тимошенко. — Коли в нас виникла ідея відео, ніхто ще не знав про майбутні вибори.

Скільки коштували зйомки, музиканти не кажуть.

— Ми хотіли, щоб кліп був якісним і найкраще передав проблему праці шахтарів, — розповідає Євгенія. — Тому коштує це відео недешево. Ціни були "київські" (зйомки кліпу у столиці коштують від $ 20 тис. — "ГПУ").

— Але рок-музикою я на життя не заробляю, — додає Карр. — Маю бізнес в Англії. Про нього можете поцікавитися в англійській податковій інспекції.

У Британії Карр має три взуттєві магазини. Їх він успадковав від батька.

Зараз ви читаєте новину «Шон Карр приміряв шахтарську форму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі