середа, 19 березня 2008 16:38

Сьомого "Гаррі Поттера" зніматимуть у двох серіях

Екранізація сьомої книги про пригоди юного чарівника — "Гаррі Поттер і смертельні реліквії" — складатиметься із двох фільмів.

— Вважаю, що це єдиний спосіб, який дозволить не викидати на вітер добру половину твору, — говорить виконавець головної ролі у всіх фільмах про Поттера 18-річний Деніел Редкліфф. — У попередніх книгах були уривки, від яких легко можна було відмовитися. А в останній немає нічого зайвого.

Підтримала ідею американської студії "Ворнер Бразерз" й авторка "Гаррі Поттера" британська письменниця 43-річна Джоан Роулінґ.

— Неможливо описати всі події останньої книги в фільмі, якщо він триватиме менше чотирьох годин, — зазначила вона на своїй інтернет-сторінці.

— Сьома частина найцікавіша, — говорить український перекладач Віктор Морозов, 57 років. — Усі загадки нарешті розкриваються. У фіналі авторка знайшла хід, на який мало хто сподівався. Гаррі Поттер наче помер і не помер водночас.

Режисером двох нових стрічок про Поттера буде англієць 45-річний Девід Йетс, який вже зняв дві картини "поттеріани".

20 листопада відбудеться світова прем"єра його стрічки "Гаррі Поттер і принц напівкровка" за шостою книгою епопеї. Прем"єри фільмів за сьомою книгою заплановані на листопад 2010-го і травень 2011-го. Їхній попередній кошторис становить майже $300 млн.

П"ять картин про Поттера, що вже вийшли на екрани, зібрали у світовому прокаті $4,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Сьомого "Гаррі Поттера" зніматимуть у двох серіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі