вівторок, 09 жовтня 2007 16:44

Соліст гурту "Братья Гримм" просив гроші на Хрещатику

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На Хрещатику Борис Бурдаєв із групи ”Братья Гримм” зібрав 29 гривень. На ці гроші він купив у ресторані склянку соку
На Хрещатику Борис Бурдаєв із групи ”Братья Гримм” зібрав 29 гривень. На ці гроші він купив у ресторані склянку соку

29-річний соліст російського поп-гурту "Братья Гримм" Борис Бурдаєв збирав гроші біля київського метро Хрещатик. Був у потертому чорному светрі з каптуром і сонцезахисних окулярах.

Люди не впізнають співака, доки він не знімає окулярів.

— Ой, девочки, рыженький из "Братьев Гримм"! — кричить дівчина з групи школярок. Вони обступають його. Одна кидає Борисові 20 грн. Він співає майже годину, потім хапає гітару і тікає. Фанати біжать за музикантом.

"ГПУ" наздоганяє Бурдаєва біля ресторанчика "Лє Борщ" на майдані Незалежності. Борис рахує гроші — наспівав 29 грн. А от за годинний концерт гурт "Братья Гримм" отримує гонорар від $15 до $25 тис.

За концерт гурт "Братья Гримм" отримує від 15 тисяч доларів

— У Києві ми записуємо третій альбом "Марсиане", — розказує Борис, — працюємо на студії Віталія Телізіна,  звукорежисера групи "Океан Ельзи". Проводимо там по 12 годин. Захотів розвіятися, от і вийшов на Хрещатик.

Борис заходить у "Лє Борщ", купує на зібрані гроші апельсиновий сік і виходить надвір.

Чому альбом записуєте в Києві?

— Тут це роблять краще і дешевше. Для запису купили по Інтернету в Америці електрооргани "ямахи" і "роланди". Вони коштують від 1 до 3 тисяч доларів. Цим інструментам більше сімдесяти років. Вони схожі на швейні машинки з перемикачами, але звучать краще, ніж сучасні синтезатори.

Чому новий альбом називається "Марсиане"?

— У ньому багато тем, пов"язаних із космосом. Усі пісні писав я. Пісню "Марсиане" створював три роки. Останні куплети придумав кілька місяців тому. Презентуємо диск у Москві 15-го чи 16 листопада у якомусь клубі.

Гурт "Братья Гримм" зробив популярним Леонід Бурлаков — перший продюсер російських музикантів "Муммій Тролль" та Земфіри. Нині він володіє мережею магазинів "Сіді-Ленд".

— У листопаді у Леоніда закінчується контракт із нами, — розповідає музикант. — Але ми вже зараз не спілкуємося. У нього народилася друга дитина. Коли у чоловіка народжується дитина, він уже не думає про творчість. Бурлаков — кращий російський продюсер. Але йому цікавий процес злету. Коли це закінчується, Леонід перестає щось робити. Диск "Марсиане" покаже, що таке гурт "Братья Гримм" без нього.

Зараз ви читаєте новину «Соліст гурту "Братья Гримм" просив гроші на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі