середа, 25 липня 2007 18:46

Сьогодні прем"єра фільму Франсуа Озона

Сьогодні в українських кінотеатрах покажуть мелодраму 39-річного французького режисера Франсуа Озона "Ангел". Її зняли за однойменним романом британської письменниці Елізабет Тейлор (тезки голлівудської актриси). Це — перша костюмовано-історична стрічка Озона, події якої відбуваються у 1900—1928 роках.

— Коли я прочитав роман Елізабет Тейлор, то закохався в її героїню Енджел. Але насправді вона чудовисько, — зізнався режисер на Московському кінофестивалі. — Однак вражає настільки, що неможливо відмовитися від любові до неї. Проблема в тому, що Енджел плекає мрії маленької дівчинки про прекрасного принца й перестає розвиватися. У результаті — крах.

Героїня роману Енджел Деверелл — бідна талановита дівчина, яка має літературний талант і живе мріями про славу і любов. Після публікації першого роману вона заробила трохи грошей. Селиться у старому маєтку й починає пристосовуватися до світського життя. Закохується у талановитого, але неуспішного художника Есме. Раптом її доля трагічно змінюється.

Раніше кінокритики вважали Озона епатажним режисером. Тепер звинувачують у тому, що він почав знімати фільми для широких мас.

— Мої останні стрічки є радикальнішим протестом. Просто він загорнутий у  класичну форму, — заперечує режисер. — Багато хто вважає історичні фільми застарілими й академічними. Я хотів зламати цей стереотип.

Енджел зіграла британська акторка Ромола Ґарай, відома з фільмів "Сенсація" та "Брудні танці-2".

Одна американська компанія пропонувала знайти для фільму "Ангел" голлівудську зірку. За це вимагала, щоб сценарій написав американський сценарист, а кінцівка була щасливою.

— Але я вирішив піти своїм шляхом із менш зірковими акторами й більш скромним бюджетом, — каже Озон.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні прем"єра фільму Франсуа Озона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі