середа, 11 квітня 2007 17:16

"Скорпіонз" знають Януковича

Автор: фото: Уніан
  Гітаристові ”Скорпіонз” Рудольфу Шенкеру подарували в Києві кобзу
Гітаристові ”Скорпіонз” Рудольфу Шенкеру подарували в Києві кобзу

Німецький рок-гурт "Скорпіонз" виступив у столичному Палаці спорту. Зала була на третину порожня, квитки коштували 120–800 грн.

Великдень музиканти зустріли в Києві. Тільки 58-річний вокаліст Клаус Майне літав у Ганновер до родини. Жили в готелі "Національний". Спонсори піднесли їм паску та писанки. Але музиканти відмовились на прохання фотографів битися яйцями. Гітаристові Рудольфу Шенкеру, 58 років, подарували кобзу. Музикант провів по струнах рукою, але грати не зміг. Усі учасники гурту теж роздивлялися екзотичний інструмент і затискали струни кожен по-своєму.

Із "Скорпіонз" прилетіли 10 осіб обслуговуючого персоналу. На сніданок замовили смажену картоплю, низькокалорійні йогурти та шоколадне молоко. На обід — вегетаріанські страви. Вечеряли в ресторані "Липський особняк" куркою, рибою на грилі, вареним рисом та фруктами. До салатів додавали лише оливкову олію. Цукор не вживають узагалі. У гримерки замовили дзеркала в повний зріст, пиво "Хайнекен" і "Пілснер", віскі "Джек Деніелс", французьке сухе біле вино, апельсиновий сік, мінералку та дві скрині з льодом.

Вечір перед концертом музиканти провели в клубі "Авалон".

Розповіли, що не знають української музики.

— Але колись у Лос-Анджелесі моїм сусідом був якийсь музикант із Києва, — згадує 44-річний барабанщик Джеймс Коттак. — І по "СNN" я бачив репортажі про Україну, Януковича. Сподіваюся, з вашою країною все буде гаразд.

В Україні "Скорпіонз" презентували альбом "Людство-Година 1", який вийде 14 травня.

— Він розповідає про взаємини людини з довкіллям та глобальне потепління, — каже Шенкер. — Є й економічний аспект: куди це годиться, коли велика компанія поглинає маленьку і без роботи лишаються 5 тисяч людей? Політики на це закривають очі, тому альбом вийшов навіть політичним.

У Києві гурт уперше виконав нову пісню "Ми були народжені літати". 13 квітня вони виступлять у казахському місті Алмати.

Зараз ви читаєте новину «"Скорпіонз" знають Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі