понеділок, 26 травня 2008 18:38

Скарлетт Йоханссон відмовилася від участі в Каннському кінофестивалі

— Я ніколи не був кіноманом і до кінотеатру ходив рідко, — скаржиться 47-річний Шон Пенн, голова журі 61-го Каннського кінофестивалю. — А коли показували чотиригодинну стрічку "Че" Стівена Соденберґа, загалом довелося сидіти у кріслі понад дев"ять годин. Ледве витримав.

Фільм 45-річного Соденберґа про кубинського революціонера Ернеста Че Гевару критики вважали фаворитом. Проте "Золотої пальмової гілки" в неділю на церемонії нагородження він не отримав. Журі відзначило лише гру пуерторіканця 41-річного Бенісіо дель Торо, який утілив Че Гевару. Актора нагородили за кращу чоловічу роль.

Перемогла стрічка "Між стін" француза Лорана Канте, 46 років. Це історія про молоду вчительку французької, яка викладає в коледжі для неблагополучних дітей. Востаннє французький фільм перемагав у Каннах 1987-го.

Президент Франції Ніколя Саркозі, 55 років, привітав Канте з перемогою.

— Вона засвідчує здоров"я французького кіно. Ми все ще можемо змусити глядачів усього світу цінувати авторські фільми, — сказав він.

Сандру Корвелоні відзначили за кращу жіночу роль. Акторка зіграла у стрічці бразильців Вальтера Сейлса і Даніели Тома "Лінія переходу". У картині йдеться про чотирьох братів, які ростуть у кримінальному середовищі. Ще одну соціальну картину — "Підміна" Клінта Іствуда, 78 років, журі не відзначило — хоча на початку їй віддавали перевагу. Дія стрічки відбувається в Нью-Йорку. "Підміна" — це реальна історія жінки, яка в 1920-х шукала свою викрадену дитину.

— Прикро, що тепер у конкурсній програмі не беруть участі комедії, — зауважує Шон Пенн. — Якийсь сноб вирішив, що їх не можна вважати якісним кіно. Але у США нині період розквіту комедій. Треба, щоб і Європа підтягувалася.

Гучною подією стала презентація документального фільму 63-річного Джеймса Тобака "Тайсон" про американського боксера Майка Тайсона, 41 рік. У ній Тайсон зіграв себе. Боксер розповідає, як у дитинстві його били та грабували. Тоді він був товстим незграбою.

— Я вживав наркотики, сварився з небезпечними людьми, спав із дружинами друзів, які намагалися вбити мене,— зізнався боксер на презентації стрічки. Та у фільмі автори оминули суперечливі моменти з життя боксера. Не розповідають, як він під час бою відкусив Евандерові Холіфілду вухо. А зґвалтування 18-річної "Місс чорна Америка" Дезіре Вашингтон, за яке Тайсон три роки відсидів у в"язниці, заперечують.

— Я і раніше кривдив жінок. Але з Дезіре Вашингтон рішення суду було неправильним, — стверджує боксер.

Скандалом стала відмова 23-річної акторки Скарлетт Йоханссон презентувати стрічку 72-річного Вуді Аллена "Вікі Крістіна Барселона", в якій вона зіграла. Йоханссон не прилетіла до Канн, бо компанія "Ворнер бразерс", що опікувалася приїздом, відмовилася виконати її забаганки. Зірка вимагала власного стиліста, якому за чотири дні в Каннах мали б виплатити 20 тис. євро. Вона відмовилася селитися в одному готелі з режисером Вуді Алленом, акторками Пенелопою Крус та Ребеккою Холл.

Зараз ви читаєте новину «Скарлетт Йоханссон відмовилася від участі в Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі