четвер, 24 січня 2008 13:55

Серіал про молодого Штірліца знімають у Севастополі

  Актор Данило Страхов відомий із серіалів ”Бідна Настя”, ”Бригада”, ”Діти Арбату”
Актор Данило Страхов відомий із серіалів ”Бідна Настя”, ”Бригада”, ”Діти Арбату”

У Севастополі російський режисер Сергій Урсуляк, 49 років, розпочав зйомки фільму "Ісаєв".

— Сценарій стрічки створений за творами Юліана Семенова "Діаманти для диктатури пролетаріату", "Пароль не потрібен" і "Ніжність", — розповідає Урсуляк. — Це ретро-детектив про юність розвідника Максима Максимовича Ісаєва, який згодом стане Штірліцом.

Роль Максима Ісаєва дісталася 31-річному Данилові Страхову.

— У Данила є щось від Ісаєва-Штірліца у виконанні В"ячеслава Тихонова, — пояснює режисер. — Не тільки портретна схожість, а й характер.

За сюжетом, молодого розвідника впроваджують у білогвардійський рух Далекосхідної республіки під час громадянської війни в Росії.

У Севастополі росіяни знімали вулиці Хабаровська 1920-х. А в порту міста фільмували епізоди втечі білогвардійців від Червоної армії до Маньчжурії. Згодом зйомки перенесуть до Москви, Санкт-Петербурга, Ярославля, Таллінна.

У картині звучатимуть мелодії Мікаела Таривердієва. Грузинський композитор свого часу написав музику для телефільму 1973-го року "Cімнадцять миттєвостей весни". Ця стрічка стала найвідомішою екранізацією Юліана Семенова, а за виконавцем головної ролі В"ячеславом Тихоновим назавжди закріпилося прізвисько "Штірліц".

Усього письменник написав про розвідника Максима Ісаєва 14 книжок, п"ять з яких екранізували. Радянського шпигуна в них грали Родіон Нахапєтов, Володимир Івашов, Улдіс Думпіс, Всеволод Сафонов.

Cтрічка "Ісаєв" матиме 16 серій, по телебаченню її покажуть навесні 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Серіал про молодого Штірліца знімають у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі