пʼятниця, 30 жовтня 2015 07:15

Серіал "Черговий лікар" знімають українською

Серіал "Черговий лікар" знімають українською

— Це самобутній серіал, нізвідки не списаний. Точніше, списаний із життя. Зі справжніх проблем справжніх лікарів. Із "Доктором Хаусом" або "Інтернами" в "Чергового лікаря" не збігаються ні жанр, ні формат. Спільне тільки місце дії — лікарня, — розповідає продюсер українського серіалу "Черговий лікар" 35-річна Ірина Костюк. Головні герої — четверо лікарів швидкої допомоги. У кожній серії вони працюють із новими пацієнтами. Щоб поставити правильній діагноз, героям доводиться занурюватись у їхнє життя поза лікарняною карткою. Зйомки триватимуть до квітня 2016-го в Києві.

— У кожній серії ми бачимо тільки двох лікарів — тих, хто на зміні. Кожному дістається свій пацієнт, — розповідає Ірина Костюк. — Основний сюжет розвивається не навколо діагнозу, а навколо людських історій. Хвороби, симптоми і травми не можна вирвати з контексту. Медична проблема завжди вписана в історію, оточену близькими, рідними, ворогами, суперниками хворого. Тому наші медики лікують не тільки рани, а й душу. Іноді навіть вирішують сімейні й побутові проблеми. А часом беруть на себе роль детективів.

Продюсери запросили двох лікарів, які консультуватимуть під час написання сценарію і зйомок. Професійні медики також братимуть участь у складних сценах.

"Черговий лікар" ітиме українською мовою. Це перша україномовна багатосерійна медична ­драма.

— У всіх україномовних серіалах, що знімалися раніше, звучала неприродна, літературна, театральна мова. Наш серіал — про реальне життя. Тому герої не можуть говорити "пластмасовою" мовою, яку рідко почуєш у побуті. Але, з другого боку, знімати суржиком — теж не варіант. Тому для нас це справжній виклик — зняти серіал природною, живою українською мовою. Авторська група ретельно працює над діалогами й текстами. І слід акторам віддати належне — вони великі молодці. Коли дізналися, що знімати будемо українською, дуже надихнулися і намагаються досягти поставленої мети, — розповідає Ірина Костюк.

Головні ролі гратимуть актори Михайло Жонін, Руслан Сокольник, Ірина Ткаленко, Надія Левченко і Михайло Романов у ролі головного лікаря.

Більшість сцен знімуть на студії "Філм.юа". Вже готові повномасштабні декорації клініки, де відбуватиметься головна дія.

Зараз ви читаєте новину «Серіал "Черговий лікар" знімають українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі