пʼятниця, 18 січня 2008 14:52

Сергій Кайдак малює сумні тіла й голови

Автор: фото: Анна ІЛЬЮК
  Білоруський художник Сергій Кайдак розмовляє з українською актрисою Сніжаною Єгоровою під час відкриття виставки його робіт у київській арт-галереї ”Я Гудімов” минулої середи
Білоруський художник Сергій Кайдак розмовляє з українською актрисою Сніжаною Єгоровою під час відкриття виставки його робіт у київській арт-галереї ”Я Гудімов” минулої середи

" Коли побачила ці картини з оголеними чоловічими геніталіями і животами, мені захотілося познайомитися з автором, — каже 35-річна актриса Сніжана Єгорова. — Поки що не розумію, що він хотів цим показати".

Минулої середи в арт-центрі "Я Гудімов" білоруський художник Сергій Кайдак, 42 роки, відкрив виставку "Немоймир". У двоповерховій залі з півсотні глядачів уважно розглядають роботи. На картинах зображені оголені люди із випуклими нутрощами або квітами замість них. Вони червоного кольору, а самі образи — чорно-білі. За словами художника, у своїх картинах він відійшов від реальності, тому й виставка називається "Немоймир".

— Більшість полотен релігійного змісту, бо я — людина віруюча. Ось цей чоловік  для мене як дзбан. А це — релігійний посуд, — каже Кайдак, показуючи на голого чоловіка.

Його рука відірвана від тулуба і приклеєна вище передпліччя. На ній хрест.

— Коли робиш малюнок або фотографію, заворожуєш якісь одні емоції, — додає. — Графіку важче робити. На це треба час, а він убиває емоції, з"являються нові.

50-річний мистецтвознавець Олексій Титаренко порівнює Кайдака з англійським художником Френсісом Беконом.

— У Бекона також було похмуре мистецтво, як і в Кайдака. Він малює сумні тіла й голови, які говорять, що життя не таке добре і красиве. У Кайдака важка творчість, і простій людині складно її зрозуміти.

Картини Сергія Кайдака коштують $1000–1500.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Кайдак малює сумні тіла й голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі