вівторок, 17 липня 2007 15:36

Сергій Безруков зіграє прикордонника

У Мінську на студії "Беларусьфильм" російський актор Сергій Безруков, 33 роки, знімається у 4-серійному телефільмі "Червень". Його знімає Олександр Франскевич-Лайо. Той самий, що створив фільми "На безімянній висоті", "Останній бронепоїзд", "СМЕРШ" та "Майор Вєтров". Він, а ще Станіслав Говорухін, писали сценарій.

У "Червні" Безруков втілює лейтенанта Івана Бурова, який перед Другою світовою війною служить на кордоні СРСР і Польщі. Його загін перший почав битися з німцями. І в живих лишився тільки Іван. Він відбивається від тисячі ворогів. А німці думають, що радянських солдатів щонайменше рота.

Щоб по-справжньому битися, актор тренується в мінському клубі тайландського боксу "Чинук". Проте найскладніші трюки — падіння героя зі скель у річку, стрибки — робить дублер, білоруський каскадер Леонід Котов.

— Сергія зацікавив сценарій, — каже режисер. — Історія не вигадана, таке справді могло бути.

Сергій попросив роль для свого батька — Віталія Безрукова. Той зіграє начальника прикордонної застави, і його вб"ють ще на початку стрічки.

Кажуть, Безруков погоджується на роль тільки тоді, коли дають роль і для його дружини Ірини. Але в цьому фільмі жіночих ролей тільки дві. Це юна полька Ханна, в яку закоханий лейтенант, і її подруга. Роль Ханни уже дали польській актрисі Магді Горській. А на роль її подруги Ірина Безрукова не підійшла. Тому дружина актора весь час сиділа на знімальному майданчику і слідкувала за зйомками. Подружжя спочатку жило в мінському готелі "Планета", але згодом переселилося на квартиру.

Стрічку знімуть до середини серпня. Восени її покажуть по телебаченню.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Безруков зіграє прикордонника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі