субота, 24 квітня 2010 10:57

"Щастя моє" Лозниця зняв ручною камерою

Автор: фото з сайта www.kinopoisk.ru
  Кадр із фільму київського режисера Сергія Лозниці ”Щастя моє”. У головній ролі — білоруський актор Віктор Нємєц
Кадр із фільму київського режисера Сергія Лозниці ”Щастя моє”. У головній ролі — білоруський актор Віктор Нємєц

У середині травня фільм київського режисера Сергія Лозниці "Щастя моє" братиме участь в 63-му Каннському кінофестивалі. Стрічка вперше представлятиме Україну в головній конкурсній програмі фестивалю.

Сергій Лозниця зняв більше10 документальних картин. За них він отримав міжнародні нагороди, серед яких приз Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, Парижі, Торонто та Мадриді.

"Щастя моє" — перший його художній фільм Лозниці. У ньому йдеться про водія-дальнобійника Георгія, що збився з траси і блукає просторами російської провінції. Головну роль виконав білоруський актор Віктор Нємєц. Героїв другого плану та масовку зіграли сільські жителі. Зйомки відбувалися в Чернігівській області, поблизу кордону з Росією.

Режисер відтворив стилістику документального кіно. Для цього знімав ручною камерою, у близькому до природного освітленні.

Сергій Лозниця дуже скрупульозно відбирав виконавців, здатних природно існувати в кадрі. — каже "ГПУ" продюсер фільму Олег Кохан, 33 роки. — Адже обличчя професійних акторів часто гублять індивідуальність через постійні зйомки у кіно.

Бюджет фільму — 2 млн грн. Його створення оплатили кінокомпанії з України, MA.JA.DE Filmproduktion з Німеччини та нідерландська Lemming Film . Українці побачать стрічку після світової прем"єри в Каннах. Поза конкурсом на фестивалі демонструватимуть також український фільм режисера Отара Іоселіані "Шантрапа". У ньому знявся київський актор Богдан Ступка.

Зараз ви читаєте новину «"Щастя моє" Лозниця зняв ручною камерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі