четвер, 24 вересня 2009 18:39

Шахтарі на сцені показували стриптиз

Автор: фото: В'ячеслав Пащук
  Щоб станцювати стриптиз у виставі ”Ladies night. Тільки для жінок”, актори Донецького музично-драматичного театру перед прем’єрою щодня займалися в балетному класі по шість годин
Щоб станцювати стриптиз у виставі ”Ladies night. Тільки для жінок”, актори Донецького музично-драматичного театру перед прем’єрою щодня займалися в балетному класі по шість годин

18 вересня в Донецькому муздрамтеатрi показали прем"єру комедії "Ladies night. Тiльки для жiнок". У ній актори виконують стриптиз. Дружина лідера Партії регіонів Віктора Януковича залишила залу після першої дії.

— В Европе это моднейший спектакль. Вот и у нас ажиотаж. Билеты в кассах размели за два дня, хотя место в партере стоило 150 гривен, — каже заступник директора театру Григорiй Макаров, 36 рокiв.

Автори п"єси — Ентонi МакКартен та Стiвен Сiнклер із Нової Зеландії. Дія розгортається в промисловому містечку Англії. Там закриваються шахти, і робітників звільняють. Шестеро безробітних друзів вирішують заробляти стриптизом.

Марко Бровун, художнiй керiвник театру, зустрічає у фойє заступника глави облдержадмiнiстрацiї Володимира Ішкова. Обнімає його. Той прийшов на спектакль із дорослим сином Станіславом. Дружина лідера Партії регіонів 61-річна Людмила Янукович сидить у залі.

На сцені — барна стійка. Нудьгують бармен і відвідувачі. Горить неонова реклама донецького пива "Сармат".

— Б...дь! Пид...сы! – каже, з"являючись на сцені, актор Андрій Романій.

Якась жінка після прем"єри вручила мені кульок із шоколадом і неймовірно дорогим японським чаєм

Його герой і ще п"ятеро металургiв i шахтарiв вирішують створити стриптиз-бригаду. Їхній зріст — нижче середнього, вік — понад 40 років. Кожен вигадує собi cексуальний образ. Актор Володимир Швець танцює в халаті лікаря і шапочці. На ногах — бахіли, руки в гумових рукавичках. Андрiй Єршов з"являється в костюмі тигра. Грайливо помахує хвостом, розстібає замок на комбінезоні. Під ним білизна із пришитим посередині плюшевим тигреням.

В антракті між першою та другою діями Людмила Янукович іде з театру.

Режисер 57-річний Олександр Аркадiн-Школьнiк пояснює, що п"єса має великий гуманiстичний заряд:

— Щоб змінити життя на краще, героям довелося здолати психологічний бар"єр. Наші актори також через це пройшли. Шість мужиків репродуктивного віку, і щоб так класно виглядали на сценi. Це щаслива карта нашого театру!

— Готуючись до прем"єри, ми займалися в балетному класі по шість годин на день, — розповідає актор Віталій Юсупов, 45 рокiв. — Мій друг за пiвроку репетицій схуд на 12 кілограмів, а я за три години прем"єрного спектаклю втратив 2 кілограми. Якась жінка після прем"єри вручила мені кульок із шоколадом і неймовірно дорогим японським чаєм. Це перший раз у моєму житті — що дарують не квіти.

38-річний актор Андрій Романій розказує як після спектаклю йому зателефонувала незнайома жінка:

— Каже: "Ви зобов"язані зі мною зустрітися, я купила ваш номер мобільного за 300 доларів".

В Парижі п"єса отримала театрального "Оскара"

Комедію "Ladies night. Тiльки для жiнок" в Україні ставлять уперше. 2001-го вона отримала в Парижі театрального "Оскара" — приз Мольєра. З успіхом ішла в США, Великій Британії, Австралії, Японії. Упродовж семи років є найаншлаговішим спектаклем у Москві. Антреприза з російськими зірками — Гошею Куценком, Маратом Башаровим, Дмитром Мар"яновим, Гариком Мартиросяном — пройшла на "ура" в Ізраїлi.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі на сцені показували стриптиз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі