понеділок, 14 липня 2008 15:05

Розпочався Авіньйонський театральний фестиваль

У французькій провінції Прованс відкрився 62-й Авіньйонський театральний фестиваль. Його центральною темою стала "Божественна комедія" Данте Аліг"єрі.

— Данте помістив у восьме коло пекла Папу Климента V, який переніс резиденцію з Ватикану до Авіньйона, — розповідає італійський режисер Ромео Кастеллуччі, 48 років, художній керівник цьогорічного фестивалю. — На згадку про це я вирішив поставити спектаклі за усіма трьома частинами книги: "Пекло", "Чистилище" та "Рай".

Театральну програму, до якої увійшло майже 40 вистав, Кастелуччі формував із французькою актрисою Валері Древіль, 30 років. На фестивалі вона читатиме уривки "Божественної комедії" та зіграє в автобіографічному спектаклі "Полудневий розділ" Поля Клоделя. Його показуватимуть протягом усіх трьох тижнів фестивалю.

Більшість презентованих в Авіньйоні вистав формують репертуар французьких театрів на наступний рік. Із цими спектаклями протягом року гастролюють країною. У Франції не існує театрів зі сталими трупами. Актори збираються для постановки певної вистави, грають її сезон, а потім розходяться.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався Авіньйонський театральний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі