четвер, 13 листопада 2008 20:13

Роздобудько пише п"єсу для театру

Книжковий ярмарок "Медвін: Книжковий світ-2008" за три дні провів 150 презентацій. На ньому представляли новинки 300 видавництв.

Біля стенду видавництва "Фоліо" 46-річна письменниця Ірен Роздобудько роздає автографи.

— Підходьте, купуйте книжки, — закликає вона відвідувачів. — Через п"ять хвилин іду додому. — На столі лежать твори Роздобудько. Ніхто не підходить.

За сценаріями Роздобудько режисер Володимир Тихий знімає фільм "Таємничий острів". Прем"єру запланували на грудень. Головні ролі виконали Евген Стичкін та Неллі Уварова.

— До кіно вже підібралася. Тепер хочу в театр, — каже Ірен.

Я пропоную зробити два варіанти: для українців — без слів, для росіян — з ремарками

Вона закінчує писати п"єсу "Маршрутка". Хоче, щоб її поставили у столичному театрі ім. Франка.

Письменники-фантасти Сергій та Марина Дяченки на ярмарку показали мультфільми "Театральний романс" і "Червона жабка". Їх відзняли на студії "Укранімафільм" за їхніми казками. "Театральний романс" — про кохання дівчинки-комашки до театрала-таргана. 65-річний Сергій Дяченко говорить, що це про них із Мариною:

— На початку наших стосунків я нагадував таракана, а Марина — манюсіньку букашечку. Я за нею бігав, а вона від мене тікала. Мультфільм іще не озвучили.

— Усе більше й більше переконуюся в тому, що за стилістикою це — німий фільм, — зауважує режисерка Оксана Карпуш.

— Я пропоную зробити два варіанти: для українців — без слів, для росіян — з ремарками, — вигукує чоловік із зали. Йому аплодують.

На книжковій виставці Дяченки продають роман "У зла немає влади". Він завершує їхню трилогію "Ключ від королівства". Книжка вийшла в російському видавництві "Эксмо" накладом 12 тис.

Зараз ви читаєте новину «Роздобудько пише п"єсу для театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі