пʼятниця, 30 листопада 2007 17:42

Російські твори мистецтва продали за рекордну ціну на аукціоні "Крісті"

  Олександр Іванов купив яйце Фаберже за 18,5 мільйона доларів
Олександр Іванов купив яйце Фаберже за 18,5 мільйона доларів

28 листопада закінчилися торги на лондонському аукціоні "Крісті". На них за рекордною ціною — $4,6 млн — продали "Портрет Олександра Тихонова".

Цього письменника намалював російський кубіст Юрій Анненков. На початку ХХ ст. він створив галерею портретів знаменитих сучасників: Ахматової, Троцького, Леніна. Початкова ціна лота була мільйон доларів.

За $3,3 млн. продали картину російського художника Олексія Боголюбова "Вигляд на храм Христа-Спасителя". Стільки коштував пейзаж Ісаака Левітана "Ілюмінація Кремля". Живопис росіянина Бориса Григор"єва уперше продали за ціною $2,7 млн. Це була картина "Повія із Марселя" 1923 року.

"Портрет Олександра Тихонова" продали за 4,6 мільйона доларів

За $18,5 млн. продали яйце з майстерні Карла Фаберже. Це  абсолютний рекорд для російського витвору декоративно-прикладного мистецтва. В яйце вмонтований годинник, а з-під кришки виплигує півник — це для виробів Фаберже вважається рідкістю. Є лише два схожі твори — імператорське яйце "Півник" 1900 року та яйце "Шантеклер" 1904-го. Яйце купив голова приватної московської галереї "Російський національний музей" Олександр Іванов.

Зараз ви читаєте новину «Російські твори мистецтва продали за рекордну ціну на аукціоні "Крісті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі