вівторок, 03 квітня 2007 15:33

Роман Євгенії Кононенко схожий на "Код да Вінчі"

Минулого тижня в Києві видавництво "Грані-Т" презентувало детективний роман "Жертва забутого майстра" 48-річної Євгенії Кононенко. У творі йдеться про життя українського скульптора Іоанна Георга Пінзеля.

— Книжка Євгенії Кононенко — це "Код да Вінчі" Дена Брауна в українському виконанні, — каже на презентації шеф-редактор видавництва "Грані-Т" Діана Клочко.

Скульптор жив і працював

у XVIII столітті у Львові. Його біографія невідома. Більшість дерев"яних скульптур Пінзеля стояли по церквах, тому їх знищила радянська влада. Залишки робіт майстра зберігаються у Львівській картинній галереї. Західні дослідники називають Пінзеля "слов"янським Мікеланджело".

У книжці Кононенко дія розгортається в сучасних Львові та місті Бучач. Головні герої — дослідники, які розшукують факти з життя Пінзеля.

— У своєму романі я намагалася розкрити загадку майстра, — розповідає письменниця. — Тому "Жертва забутого майстра" — не історичний, а мистецький детектив. Написати твір мене спонукала інтрига його смерті. Немає відомостей, що Пінзель помер. Він міг інсценізувати власну смерть.

У вересні в Києві відбудеться виставка скульптур Пінзеля.

Зараз ви читаєте новину «Роман Євгенії Кононенко схожий на "Код да Вінчі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі