понеділок, 10 вересня 2007 16:03

Режисеру Павлові Чухраю дали "Золоте яблуко"

У суботу в Массандрівському палаці в Криму закінчився 7-й фестиваль продюсерського кіно Росії та України "Кіно-Ялта". На ньому святкували 25-річчя стрічки "Польоти уві сні та наяву" 66-річного українського режисера Романа Балаяна.

— Перед стінами палацу звели сцену з екраном, — розповідає "ГПУ" Роман Балаян. — На ній показували уривки з мого фільму. А коментував їх російський актор Євген Гришковець. Він зізнався, що хотів би зіграти у "Польотах" замість Олега Янковського. Особливо йому сподобався кадр, де герой Олега падає з гойдалки у воду. Коли Гришковець це говорив, на сцену вибіг його друг і вилив Євгенові на голову відро води. Євген сильно застудився, бо півгодини стояв мокрий під сценою.

На "Кіно-Ялті" також визначили найкращий фільм, режисера та акторів. Змагалися чотири стрічки з України та чотири — з Росії. "Золоте яблуко" за найкращий фільм вручили 60-річному московському режисеру Павлові Чухраю за комедію "Російська гра".

— У журі було шість осіб. Вони довго сварилися. Але мій голос був вирішальним, — веде далі голова журі Роман Балаян. — Я голосував за Чухрая. Про це якось дізналися дві режисерки, які подавали свої фільми на конкурс. Вони образились. Але сказати це в обличчя не наважилися.

Комедія "Російська гра" — екранізація гоголівської п"єси "Гравці". Картярський шулер Лукіно Фокс (італійський актор Джуліано ді Капуа) тікає від кредиторів із Італії до Росії. Там його намагаються обдурити місцеві шахраї, яких зіграли актори українського походження Сергій Маковецький, Сергій Гармаш та росіянин Андрій Мерзлікін. В українських кінотеатрах стрічку "Російська гра" не показуватимуть.

Балуєву приза не дав би

"Золоте яблуко" за найкращу режисуру драми "Два в одному" отримала 72-річна одеситка Кіра Муратова.

— 27 вересня цей фільм виходить у прокат, — розповідає київський кінокритик Володимир Войтенко. — Богдан Ступка у ньому зіграв незвичну роль — старого еротомана, який чіпляється до жінок.

Найкращим актором назвали 48-річного росіянина Олександра Балуєва за роль покинутого чоловіка у мелодрамі українського режисера Олександра Кірієнка "Інді".

— Фільм так собі, — веде далі Войтенко. — Купувати його не раджу. І Балуєву за кращу роль я приза не дав би.

Доньку покійного актора Олександра Кайдановського та актриси Євгенії Сімонової 30-річну Зою Кайдановську визнали найкращою за роль аптекарки у фільмі росіянки Лариси Саділової "Нічого особистого". Цю стрічку в українських кінотеатрах показувати не планують.

Зараз ви читаєте новину «Режисеру Павлові Чухраю дали "Золоте яблуко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі