вівторок, 20 березня 2007 16:10

Повісився саунд-продюсер "Океану Ельзи"

  Сергій Товстолузький мав кличку Товстий
Сергій Товстолузький мав кличку Товстий

У ніч на 19 березня повісився продюсер Сергій Товстолузький, 36 років. Сталося це в його квартирі на вулиці Якіра в Києві. Обставини смерті з"ясовують. У чоловіка залишилися дружина й маленька дитина.

Кажуть, Товстолузький не вживав наркотиків та алкоголю. Хоча на своїй сторінці в Інтернеті рекомендував читати оповідання про галюциногенні гриби.

Сергій продюсував групи "Океан Ельзи", "Ремонт Води", "Табула Раса", "Ґорґішелі". Мав спільну з київським продюсером Віталієм Телезіним студію звукозапису "ЕрЕсПеЕф". Останній проект Сергія — співачка Лама — став відкриттям 2006-го за версією кількох музичних видань.

Серед знайомих Товстолузький мав кличку Товстий. Любив читати книжки мовою оригіналу. В дитинстві просив батьків купувати не іграшки, а книжки. Улюбленою була "Дюна" Френка Херберта.

Наприкінці 80-х почав працювати діджеєм. В середині 90-х перейшов на роботу звукорежисера. Працював із російськими виконавцями Земфірою й "Братами Грім". Записував київський концерт "Океану Ельзи" з акустичною програмою "Тихий Океан".

Люди, які знали Товстолузького, говорити про нього відмовляються.

Співачка Катя Чілі, яка товаришувала з Сергієм, каже:

— Це неетично.

Святослав Вакарчук порадив зайти на сайт "Океану Ельзи". І додав, що більше нічого коментувати не буде.

— Ця трагічна подія стала шоком для кожного, хто близько знав Сергія, — написано на сайті групи. — Людини, яка завжди випромінювала несподівані ідеї, мала прекрасне відчуття музики й дуже добру вдачу, більше немає з нами. Неможливо передати всі почуття, які охоплюють, коли розумієш, якої втрати зазнали не тільки рідні, близькі й друзі Сергія, й уся українська сучасна музика. "Океан Ельзи" присвячує Сергієві Товстолузькому новий альбом.

Про "Океан Ельзи" на своїй сторінці в Інтернеті Сергій писав:

— Такое впечатление, что там все давно умерли и даже уже не шевелятся... лучи смерти, енергія мертвих клітин... ОЕ — не мой путь и не наш путь в целом, и я крайне рад, что мы вовремя в своё время разошлись.

Зараз ви читаєте новину «Повісився саунд-продюсер "Океану Ельзи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі