середа, 12 березня 2008 16:06

Портретом данської королівської родини Джеймс Бреннон заробив на хлів

Картину "Офіційний портрет данської королівської родини" 33-річного працівника залізничної станції Джеймса Бреннона визнали найкращим сатиричним портретом на 15-му австралійському фестивалі сатиричного мистецтва "Бальд Арчі". Художник отримав $5 тис. винагороди. На полотні зображено 37-річну принцесу Мері, яка годує груддю доньку Ізабеллу. Її чоловік принц Фредерік стоїть поруч у самих трусах з пляшкою пива. Біля нього на горщику сидить їхній 2-річний син Крістіан.

— Я вирішив позбавити королівську сім"ю гламурності й зобразив їх так, як виглядає звичайна австралійська родина, — пояснює Джеймс Бреннон. — Думаю, принцеса Мері, якби могла, надавала б мені по голові, — сміється. — Адже я намалював її стегна значно товстішими, ніж вони є насправді. Але мені так більш подобається, це жіночніше. Її портрет змальовував з фото в жіночому журналі. На отримані гроші побудую хлів у саду — щоб було куди приладдя складати. Хочу колись провести фестиваль сатири, який би став соліднішим за "Бальд Арчі".

На конкурс надіслали 62 роботи з усієї Австралії. На одній з картин прем"єр-міністра Австралії Джулію Ґіллард зобразили в образі англійської королеви Єлизавети. А найбагатшого в країні бізнесмена Річарда Претта, статки якого оцінюють у $5,3 млрд, намалювали оголеним.

Данська принцеса Мері народилася в Австралії. 2000-го року під час Олімпійських ігор в Сіднеї познайомилася з принцом Фредеріком. Наступного року перебралася до Парижа, де працювала викладачкою англійської. Ще за рік вони з принцом побралися. Нині Мері служить у данській армії. Вона проходить курс молодого бійця, після якого її зарахують до однієї з військових частин Копенгагена. Служити у військах — традиція данської королівської родини. Нинішня королева Маррете — військовий льотчик, має звання майора.

Зараз ви читаєте новину «Портретом данської королівської родини Джеймс Бреннон заробив на хлів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі