вівторок, 20 травня 2008 17:55

Померла поетеса Римма Казакова

 

У понеділок о першій дня у підмосковному санаторії пішла з життя російська поетеса 76-річна Римма Казакова. У неї обірвався тромб. Пісні на вірші Казакової співали Алла Пугачова, Лев Лещенко, Філіп Кіркоров, Маша Распутіна. Знаменитою поетесу зробили пісні у виконанні Олександра Сєрова "Мадонна" і "Ты меня не любишь".

Народилася Римма Казакова в Севастополі у родині військового. Дитинство провела в Білорусі. Закінчила історичний факультет Ленінградського гуманітарного університету. Вірші друкувала з 23 років, видала 16 збірок.

Була двічі заміжня.

— Я завжди обирала найбільш негодящих мужиків, — говорила. — Мені було шкода їх.

Уперше вийшла заміж у 29 років за письменника Георгія Радова, старшого на 17 років. Чоловік пив і бив дружину. Казакова розлучилася з ним за вісім років. Від цього шлюбу з"явився на світ син Єгор. Нині йому 32, він письменник, лікувався від наркозалежності. Невістка Казакової наклала на себе руки в стані наркотичного сп"яніння.

Другий чоловік Римми Казакової був стоматологом, молодший від неї на 11 років. Поетеса прийшла до нього на прийом і закохалася. Та він зрадив жінку. Саме цьому чоловікові Римма Казакова присвятила пісню "Ненаглядный мой", яку потім із Майєю Кристалінською співав увесь Радянський Союз.

Шість років жінка була секретарем правління московського відділення Спілки письменників. У 1980-х подала до суду на поета Євгена Євтушенка. Мовляв, він привласнив собі спілчанську дачу в Підмосков"ї. Та суд програла.

Мріяла отримати літературну премію "Російський букер", але за все життя не мала жодної нагороди. Казакова часто ходила до казино. Любила подорожувати й колекціонувала статуетки тварин. Заставила ними трикімнатну квартиру в центрі Москви. Казала, що рецептом довголіття є холодний душ щоранку.

Зараз ви читаєте новину «Померла поетеса Римма Казакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі