середа, 19 березня 2008 16:38

Помер режисер "Англійського пацієнта"

 

18 березня в лондонському шпиталі "Черрінґ Кросс" помер британський кінорежисер Ентоні Мінгелла. Чоловікові було 54. Найвідоміші його фільми — "Англійський пацієнт" і "Талановитий містер Ріплі". Мінгеллі видалили ракову пухлину на горлі. Після операції в режисера стався крововилив у мозок.

Ентоні народився в сім"ї італійських емігрантів, власників фабрики морозива. Батьки хотіли, щоб син став економістом. Та він пішов працювати на Бі-Бі-Сі редактором. Потім почав писати сценарії до серіалів. У 37 років зняв перший повнометражний фільм "Щиро, несамовито, глибоко". Мінгелла створив вісім стрічок. Славу йому принесла драма "Англійський пацієнт" (1996), вона отримала дев"ять премій Американської кіноакадемії "Оскар". В українських кінотеатрах ішла драма Мінгелли "Холодна гора", знята 2003-го. Рене Зельвеґер, яка зіграла в ній фермерку Рубі Тьюс, отримала "Оскар" за кращу роль другого плану.

Останні роки Мінгелла очолював Британський кіноінститут, 2008-го планував зняти два художні фільми.

Був одружений із китаянкою Каролін Чоа, яка працює хореографом. Його син Макс — театральний актор, іноді знімається в кіно.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер "Англійського пацієнта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі