четвер, 12 квітня 2007 18:53

Помер письменник Курт Воннегут

 

84-річний американський письменник Курт Воннегут помер у середу в Нью-Йорку. Він упав кілька тижнів тому у власному будинку і розбив голову.

Воннегут народився в американському місті Індіанаполіс. У Другу світову війну потрапив у полон. Працював на дрезденському вітамінному заводі, на складах колишньої бойні. 1945-го Дрезден бомбили, це Воннегут описав у романі "Бойня номер п"ять". Потім працював у США поліцейським репортером, учителем у школі для розумово відсталих дітей, торговельним представником концернів "Сааб" і "Дженерал електрик". 1996-го Воннегут написав останній роман "Времятрясение". Його назвали найпомітнішою літературною подією 1990-х років. За рік до смерті Воннегут надрукував у шотландській газеті заповіт. Просив написати на своїй могилі слова: "Для нього необхідним і достатнім доказом існування бога була музика". У письменника залишилася дружина — фотограф Джил Кременц.

Серед його найвідоміших романів — "Сирени Титана", "Сніданок для чемпіонів", "Фокус-Покус".

Зараз ви читаєте новину «Помер письменник Курт Воннегут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі