середа, 16 травня 2007 16:53

Полтавські танцюристи отримали триста доларів

IX Міжнародний фестиваль бального танцю "Калейдоскоп" закінчився в Києві цього тижня. Три дні 750 пар із України, Росії й Молдови змагалися між собою.

Перше місце судді з восьми країн світу віддали полтавчанам Олегові Шику, 29 років, та його 27-річній партнерці й дружині Анні Фернебок. Вони виконували латиноамериканські танці. Отримали металевий кубок, диплом і $300.

Олег та Анна танцюють із семи років, у парі 13 років. Шість років одружені. У Полтаві заснували танцювальний клуб "Ліон-Данс".

— Щодня тренуємося по 2–3 години, — розповідає Олег. — За три тижні до конкурсу в Києві відтанцювали турніри у Варшаві, Кишиневі, Ужгороді та Запоріжжі. Заїжджали додому лише перевдягтися.

— У танцювальній школі мене постійно залишали на другий рік, — згадує після виступу Анна. — Казали, що я не маю слуху та гнучкості. Але я була наполегливою. Ті танцюристи, що зі мною починали, вже давно не виступають.

Каже, Олег у танцювальній школі був талановитим хлопчиком.

— Примою-балериною, — жартує. — Після закінчення інституту я йому сказала: давай одружимося. Батьки влаштували нам весілля на сто чоловік. Навіть мер Полтави був.

Два роки тому Анна ненароком вибила Олегу передній зуб.

— Це було на Кубку Шкляра у Дніпропетровську. Ми тоді виступали в півфіналі. Прославились на всю Україну, — сміється Олег. – Тепер у мене новий зуб, — показує білосніжну посмішку.

9 червня подружжя — єдине від України — поїде до Угорщини на Кубок світу з бальних танців. Премію фестивалю "Калейдоскоп" танцюристи витратять на квитки.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські танцюристи отримали триста доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі