четвер, 27 листопада 2008 19:06

Поклітару переніс "Палату N6" із Москви до Києва

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  У постановці ”Андеграунд” молдавського балетмейстера Раду Поклітару актори залазять під матраси
У постановці ”Андеграунд” молдавського балетмейстера Раду Поклітару актори залазять під матраси

У Театрі імені Івана Франка художній керівник "Київ модерн-балету" 36-річний Раду Поклітару презентував два одноактні спектаклі: "Палата N6" за твором Антона Чехова і "Андеграунд".

Молдавський балетмейстер два роки живе і працює в Києві. Став відомим завдяки постановкам "Лускунчик", "Болеро", "Кармен.TV".

— Вибрав "Палату N6" Чехова, бо назва сподобалася, — розказує Поклітару. — Другий спектакль узагалі без сюжету. Запитайте в артиста, про що грає, — він навряд чи знає.

2004-го режисер ставив "Палату N6" на сцені Большого театру в Москві.

Музика Пярту добре передає неврівноваженість

— Подумав, що настав час воскресити її на київській сцені. Переробив, бо за ці чотири роки сам змінився. На прем"єру приїжджав Володимир Урін — директор музичного театру імені Станіславського. Сказав, що київські танцівники справилися не гірше за московських. Але ж це не спорт, тут порівняння недоречні.

"Палату" створено на музику естонського композитора Арво Пярту, "Андеграунд" — латвійця Петеріса Васкса.

— Пярту — мій улюблений композитор. Його музика мінімалістична, вона добре передає тривогу і психічну неврівноваженість пацієнтів психлікарні, — каже Поклітару.

30–31 грудня "Київ модерн-балет" виконає на сцені театру Франка балет "Лускунчик".

Зараз ви читаєте новину «Поклітару переніс "Палату N6" із Москви до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі