неділя, 29 липня 2007 17:57

Показують еротичну драму "На південь"

Стрічку "На південь" два тижні показуватимуть українські кінотеатри. Фільм французького режисера Лорана Канте розповідає про секс-туризм. Це перша його стрічка, де головні герої — жінки.

Три немолоді дами відпочивають на острові Гаїті у Карибському морі. Вони познайомилися з місцевим жиголо на ім"я Леґба. Двоє у нього закохуються.

Американку Еллейн грає французько-британська актриса Шарлотта Ремплінґ, та сама, що зіграла письменницю Сару Мортон у фільмі "Басейн" Франсуа Озона. Її подругу Бренду втілює не менш талановита американка Карен Янґ — Сью зі стрічки Адріана Лайна "Дев"ять із половиною тижнів".

Знімали картину 2005-го. Показували у Європі. До нас вона дійшла з запізненням. На Венеціанському фестивалі того року фільм зустрічали оваціями. Акторові Меноті Сезару, який зіграв Леґба, присудили премію Марчелло Мастрояні.

Українська прем"єра пройшла у столичному кінотеатрі "Жовтень".

— Надто примітивно, — заявила жіночка років сорока, що відмовилася називатися. А от літнього чоловіка поруч кіно вразило глибиною і психологічними складнощами.

Найсильнішою сценою сам режисер називає ту, де поліцейський, що розслідує вбивство, каже в обличчя Еллен: "Туристи ніколи не помирають". Ця фраза з"явилася у сценарії завдяки реальній розмові. Режисер боявся знімати сцени у Порт-о-Пренсі на Гаваях через високу злочинність у цьому місті й радився зі знайомим поліцейським.

— Їдьте, туристи ніколи не помирають, — порадив режисерові страж порядку.

Зараз ви читаєте новину «Показують еротичну драму "На південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі