пʼятниця, 25 листопада 2016 00:40

Покажуть фільм про українських емігрантів у США

Покажуть фільм про українських емігрантів у США

— В Україні музику не роблять. Копію­ють іноземну, завертають у нову обгортку і видають за своє. Я виїхала до Америки 2011-го після участі в Євробаченні. Коли готувалася до конкурсу, більшість із мого оточення бажали провалитися. Пророкували 44‑те місце, а я посіла четверте. Потім в ­аеропорту ці ж люди дарували квіти, вітали, усміхалися, — розповідає співачка 30-річна Міка Ньютон — справжнє ім'я Оксана Грицай. Народилася на Івано-Франківщині, п'ять років живе у Каліфорнії. Стала одним із восьми героїв документального фільму "Американська мрія. У пошуках правди" про українських емігрантів у США.

Режисер 26-річний Володимир Мула знімав стрічку в Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Сан-Франциско.

— Усі герої — відомі у своїй сфері люди. Дехто був успішним і в Україні, а хтось реалізувався в Америці. Всі історії — показові. Кожен поїхав в абсолютно новий для себе світ і зміг досягти висот, розповідає режисер. Міка Ньютон зараз успішно знімається в рекламі. Футболіст Дмитро Коваленко — ставав чемпіоном, грав в одній команді з англійцем Девідом Бекхемом. Олена Жирнова — чемпіонка України з тенісу серед юніорів. Юрій Шевчук — мовознавець, професор Колумбійського університету. Тетяна Родина знімається в голлівудських серіалах як дублерка. Юрій Мельник відкрив власну клініку. Вадим Чаленко винайшов додаток до мобільних телефонів. Програміст Арсен Костенко працював у компаніях "Соні" та "Твіттер".

Картина "Американська мрія" триває 90 хв.

— Можна було і більше змонтувати. Наприклад, розлого розповідаємо про Юрка Мельника. Він довго перекваліфіковував український диплом медика. Хотів працювати лікарем. Рік учив англійську. Ще рік зайняла підготовка до іспиту. Починав прибиральником операційних. Говорив: "Якби у рідних Чернівцях хтось із колег про це дізнався б, було б дуже соромно". Згодом його звільнили. В Америці це страшно, бо багато хто живе у кредит. Ризикнув і відкрив власну клініку в українській околиці Чикаго. Тут живе найбільша наша діаспора у США. Приймає п'ять пацієнтів за годину. На кожного — не більше 12 хвилин. Це за американськими законами, — каже Володимир Мула.

Прем'єра фільму "Американська мрія. У пошуках правди" запланована на лютий 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільм про українських емігрантів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі