четвер, 31 січня 2008 18:35

Петро Мамонов й Олег Янковський зіграють царя і митрополита

Наприкінці лютого в російському місті Суздаль Володимирської області 58-річний режисер Павло Лунгін розпочне знімати історичну драму "Іван Грозний і митрополит Пилип". Роль московського царя-деспота гратиме 56-річний Петро Мамонов — рок-музикант, лідер гурту "Звуки Му".

Це буде не перша співпраця Лунгіна з Петром Мамоновим як актором. Він уже знімався в його стрічці "Таксі-блюз", а торік за роль ченця-самітника у фільмі "Острів" отримав найвищу російську кінопремію "Ніка".

— Саме на зйомках "Острова" я несподівано побачив у Петрові риси Івана Грозного. Царя, що був суперечливою особистістю. Катував удень, а ночами молився, — говорить режисер.

13 років москвич Мамонов живе в маленькому місті Верея, за 111 км від російської столиці.

— В церкви так молится, что лоб расшибает, а бывает и просто зверем. Ему и играть ничего не надо будет — он такой и в жизни, — говорить про роль чоловіка дружина Ольга.

Сценарій до фільму "Іван Грозний і митрополит Пилип" Лунгін написав із пермським письменником Олексієм Івановим. Стрічка — про дворічний конфлікт між царем і митрополитом. Той виступив проти опричнини. У бесідах із царем сам на сам намагався зупинити беззаконня, просив за опальних. Цар став уникати зустрічей із митрополитом. Його позбавили сану Собором єпископів, звинуватили у зраді й заточили до монастиря. Там його задушив наближений до Грозного опричник Малюта Скуратов.

Найдовше режисер шукав виконавця ролі Пилипа.

— Зіграти митрополита, який заступився за страждальний народ, втілити святу людину не кожному під силу, — говорить Лунгін.

Зіграти митрополита Пилипа випало 63-річному Олегові Янковському. Роль Малюти Скуратова виконає 61-річний Юрій Кузнєцов, відомий глядачеві за серіалом "Вулиці розбитих ліхтарів".

Прем"єру фільму "Іван Грозний і митрополит Пилип" планують на середину 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Петро Мамонов й Олег Янковський зіграють царя і митрополита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі