четвер, 29 квітня 2021 00:41

Переможець проспав нагородження

Автор: REUTERS
  Американська актриса Френсіс Макдорманд (ліворуч) отримала ”Оскар” за роль вдови, яка мандрує в пошуках роботи в фільмі ”Земля кочівників”. Хлої Чжао відзначили нагородою в номінації ”найкраща режисура”
Американська актриса Френсіс Макдорманд (ліворуч) отримала ”Оскар” за роль вдови, яка мандрує в пошуках роботи в фільмі ”Земля кочівників”. Хлої Чжао відзначили нагородою в номінації ”найкраща режисура”

В місті Лос-Анджелес пройшла 93-тя церемонія вручення нагород американської кінопремії "Оскар". Найкращим фільмом стала драма "Земля кочівників". Відзначили також режисерку стрічки 39-річну Хлої Чжао. Виконавицю головної ролі Френсіс Мак-Дорманд, 63 роки, назвали "найкращою актрисою".

— "Земля кочівників" — суто американська історія, нам не до кінця зрозуміла, — каже сценарист 28-річний Михайло Рудь. — Френсіс Мак-Дорманд переконливо втілила вдову, яка втратила роботу. Їде фургоном з рідного міста, подорожує. У Штатах багато людей, які так живуть. Окрім Мак-Дорманд, усі актори фільму непрофесійні.

Режисерка Хлої Чжао 14-річною емігрувала до США. Називала батьківщину "місцем, де скрізь брехня". Через це в Китаї заборонили транслювати церемонію нагородження.

Найкращим виконавцем чоловічої ролі назвали 83-річного Ентоні Гопкінса. Він — найстарший актор, який отримав "Оскар" у цій номінації. Живе у британському Вельсі. На нагородження не прилетів. Мав дивитися трансляцію в інтернеті, але проспав.

У фільмі "Батько" Гопкінс зіграв чоловіка з деменцією — ураженням мозку. Недугу супроводжують періодичні провали пам'яті.

— Бачимо світ ніби очима головного героя, — продовжує Рудь. — Не розуміємо, де реальність, плутаємо людей.

Не перший рік світ підкорює корейське кіно. 73-річна Юн Юджан отримала "Оскар" за роль у фільмі "Мінарі". Розповідає про родину корейських мігрантів, які на фермі в американському Арканзасі намагаються вести господарство за традиціями своєї батьківщини. Юджан зіграла бабусю, яка свариться з онуком, бо той все більше уподібнюється до однолітків-американців. Однак фільм теплий та сімейний.

Через пандемію "Оскар" вручали у просторій будівлі залізничного вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Переможець проспав нагородження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі