четвер, 05 березня 2020 06:15

Переможець Берлінського кінофестивалю не зміг отримати нагороду

Автор: REUTERS
  Донька іранського режисера Мохаммеда Расулофу на пресконференції показала батька по відеозв’язку. Він отримав ”Золотого ведмедя” Берлінського кінофестивалю, але не зміг приїхати по нагороду
Донька іранського режисера Мохаммеда Расулофу на пресконференції показала батька по відеозв’язку. Він отримав ”Золотого ведмедя” Берлінського кінофестивалю, але не зміг приїхати по нагороду

Переможець Міжнародного Берлінського кінофестивалю не зміг прибути на церемонію нагородження. Режисеру 48-річному Мохаммеду Расулофу заборонено виїжджати з Ірану. У своїх картинах викриває корупцію на батьківщині.

До столиці Німеччини забрати "Золотого ведмедя" прилетіла донька режисера Баран. У стрічці Расулофа "Зла не існує" четверо героїв. Кожен опиняється перед моральним вибором. Зокрема, вбити людину чи ні. Наскільки можлива свобода особистості в умовах деспотичного режиму — так визначили основну ідею іранського фільму німецькі критики.

Гран-прі Берлінале отримала стрічка "Ніколи. Рідко. Іноді. Завжди" американської режисерки Елзі Гіттман. Розповідає про 17-річну дівчину з консервативної Пенсильванії. Щоб позбутися небажаної вагітності, вимушена їхати в сусідній штат Нью-Йорк.

У номінації "Найкращий режисер" переміг 59-річний Хон Сан Су з Південної Кореї з фільмом "Жінка, яка втекла". Розповідає про жительку Сеула, яка пішла від чоловіка. Живе по черзі у подруг. Спостерігає, як вони влаштувалися в житті.

Найкращим актором став італієць 39-річний Еліо Джермано за роль у картині "Я хотів сховатися". Зіграв художника Антоніо Лігабу. В юності він утік від прийомних батьків. Усамітнився в горах, мав психічний розлад. Живописець Ренато Мацакураті розгледів у Лігабу талановитого митця.

Найкращою актрисою назвали німкеню Паулу Бір, 25 років, за роль у фільмі "Ундіна". Зіграла екскурсоводку, на яку падає давнє прокляття. Від нього гинуть чоловіки-зрадники.

Зараз ви читаєте новину «Переможець Берлінського кінофестивалю не зміг отримати нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі