понеділок, 26 лютого 2007 14:55

Пауло Коельйо написав про Чорнобиль

Пауло Коельйо написав про Чорнобиль

Минулого тижня в київському видавництві "Софія" вийшов роман 59-річного бразильського письменника Пауло Коельйо "Відьма з Портобелло". В українських крамницях книга коштує 16 грн. Ілюстрації малював 44-річний київський художник Владислав Єрко. Російський переклад роману з"явиться 3 березня.

Портобелло — лондонська вулиця, на якій живе дівчина-екстрасенс Афіна. Книга складається з розділів, у яких різні люди — журналіст, лікар, акторка, банкір — згадують знайомство з Афіною.

Вона народилася на батьківщині графа Дракули, в історичній області Румунії — Трансильванії. Її мати була циганкою. Дівчинку виховувала ліванська родина з вищого світу. Афіна жила й училася в Лондоні, багато мандрувала. Працювала агентом з нерухомості. Але залишила цю посаду, стала гадалкою.

Прообразом головної героїні стала стюардеса, яку Коельйо зустрів у жовтні 2005-го під час мандрівки до Румунії. Дівчина розповіла, що народилася в циганській сім"ї, а пізніше її вдочерила аристократична австрійська родина.

— Будь-яка жінка — потенційна відьма, — впевнений автор. — Вона може розвивати свої здібності.

Коельйо написав роман за місяць.

— Зважаючи на велику кількість ляпів, він дійсно швидко писав, — пояснює 66-річний перекладач Віктор Шовкун. — Один із героїв говорить про те, що Чорнобильська катастрофа насправді не була такою страшною. Мовляв, масштаби аварії роздули через війну між виробниками нафти й ядерного палива. Мені, українцеві, було неприємно це читати.

Зараз ви читаєте новину «Пауло Коельйо написав про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі