середа, 24 вересня 2008 19:00

Онук Агати Крісті знайшов 27 касет з її голосом

Онук Агати Крісті Метью Прічард знайшов 27 аудіокасет із записом голосу письменниці в її будинку, розташованому в англійському графстві Девон. Метью випадково прослухав плівку на старому німецькому магнітофоні. Виявлені ним записи науковці датують  серединою 1960-х. Письменниця надиктовувала матеріали для мемуарів і розповідала про персонажів своїх детективів. На кількох касетах Крісті розказує про свою героїню міс Марпл.

— Із героїв Крісті їй найбільше подобається стара, розумна, традиційна англійська леді міс Марпл, — розповідає Прічард. — Ця стара жінка з"явилася в її романах після детектива-бельгійця Еркюля Пуаро, якого письменниця умертвила 1975-го в романі "Завіса: остання справа Пуаро".

Уперше міс Марпл зіграла британська актриса Ґрейс Філдс в американському фільмі "Оголошене вбивство" 1956-го.

Через два роки за детективами Агати Крісті створили три комп"ютерні гри: "І нікого не стало" ("10 негренят"), "Вбивство у "Східному експресі" та "Смерть на Нілі". Книги письменниці видані накладом 2 млрд примірників. Вони перекладені 100 мовами.

Зараз ви читаєте новину «Онук Агати Крісті знайшов 27 касет з її голосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі