четвер, 14 червня 2007 19:19

Ольга Сумська впала на зйомках із коня

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  У фільмі ”Серцю не накажеш” Ольга Сумська грає в рудій перуці. У кріслі сидить клієнтка її героїні (акторка Леся Жураховська)
У фільмі ”Серцю не накажеш” Ольга Сумська грає в рудій перуці. У кріслі сидить клієнтка її героїні (акторка Леся Жураховська)

В орендованій квартирі на київській вулиці Мануїльського кінокомпанія "Фільм. Юей" знімає стрічку "Серцю не накажеш". Помічник режисера з кухні у спальню переносить пластикові тертушки, миски. Перечіпається через кабель і впускає ношу. Із посуду на землю вистрибує тарган. Чоловік гидливо чавить його ногою.

— Дима, ты с ума сошел? — крізь прочинені двері чути голос 41-річної актриси Ольги Сумської. Їй сказали про журналістів. — Меня снимать вот так? — показує на скуйовджене волосся і припухлі очі.

Помічник режисера пояснює "ГПУ", що Сумська "буде входити в образ". Акторка зачиняється з візажистом у кімнаті. За годину виходить у рудій перуці. Технік швидко чіпляє Ользі мікрофон під светром. Вона помічає фотографа, знімає мікрофон і просить техніка прилаштовувати його ще раз:

— Нужна динамика в кадре, — пояснює, усміхаючись.

У фільмі Сумська грає екстрасенса Марго.

— Моя героїня має сестру, невпевнену в собі "белую моль", яку покинув чоловік. Вона шукає нового. Я відправляю її на кладовище, знайомитися з удівцями, — розказує акторка.

Чоловіка, що кинув "сестру", грає ваш чоловік Віталій Борисюк...

— Моя героїня інакше, як йолоп, його не називає. В одній сцені навіть виштовхує за двері. Стояти з Віталіком під пильним оком камери, —  задумується. — Это распаляет, да.

Чи правда, що кожен актор шукає близькі собі риси в героєві?

— Гадати по руці я не вмію, — говорить Сумська. — Однак перед відповідальним учинком іду до київського екстрасенса Світлани Кондрат. Вона пише вірші, стільки книжечок мені подарувала! У березні 2005-го я та ще кілька акторів пропонували замість Михайла Рєзниковича поставити художнім керівником театру Російської драми Аду Роговцеву. Світлана мене відмовляла. Казала: "Зупинись, ви програєте". Так і сталося.

Ви озвучували мультфільм "Тачки". Кажуть, авто Саллі вам снилося.  А теперішня героїня?

— Я не приймаю серіальних героїнь близько до серця. Є режисери, які мучать акторів, хочуть віддачі. Для цього потрібні довгі репетиції, зняти дублів двадцять. А в наш час кіно робиться швидко, з трьох дублів. Економимо на всьому.

Знаходила у своїй білизні леза

А якщо трьох дублів бракує?

— Моя героїня залазить на красивого високого коня, — починає здалеку Ольга. — Я їжджу на конях, але ніколи не сідала на елітних. А цей — широкий, страшенної висоти, масть — чорна. Режисер попросив три-чотири дублі проскакати риссю, а потім галопом. Була страшенна спека. Жеребець мене скинув. Було таке відчуття, наче хтось мене зняв із нього. Думаю, це мій ангел-охоронець. Бо я не впала, а приземлилась на корточки, — переходить на російську. — И вся группа ахнула: "Боже, как красиво. Ты что, училась падать?" Від четвертого дубля я відмовилася.

Одяг для зйомок підбирали з власного гардероба?

— Перстень подарувала потрясна американська художниця, — показує срібну прикрасу із бірюзою. — Пам"ятаєте бісерні гердани актриси Раї Недашківської? Їх робила та сама майстриня. А блакитні босоніжки з квітами я взяла у своєї 17-річної доньки Тоні. У нас один розмір.

Багато часу проводите з дітьми?

— Так, спокутую. Колись лишала доньку на батьків, робила кар"єру. А потім знайшла її щоденник, у якому донька рахує години до мого приходу. Подумала: нащо мені кар"єра, якщо пропускаю головне в житті.

Аня таких щоденників не пише? — питаю про молодшу доньку в Сумської.

— Вона зацілована, вся родина її пестить. Дуже балуване дитя.

Тоня цього року закінчила школу. Куди вступатиме?

— Душа в неї не лежить до театру. Її тягне на телебачення.

Учитиметься на журналістку?

— Чом би й ні? — знизує плечима Ольга.

Із театру Російської драми вас звільнили 2005-го. Не тягне туди?

— Відтоді жодного разу там не була. У театрі на репетиціях знаходила у своїй білизні леза. Тепер я використовую свій шанс у кіно.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Сумська впала на зйомках із коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі