четвер, 14 січня 2010 19:07

Олександр Задирака 40 років фотографує оголених жінок
5

Столичний фотограф Олександр Задирака знімає жінок до 30 років. Виправляє недоліки їхніх фігур за допомогою комп’ютерної програми ”фотошоп”
Фото: фотоз архіву Олександра Задираки
Знімок фотографа Олександра Задираки зайняв перше місце на фотоконкурсі в Австрії 2008 року. Він скомпонував його з різних фотографій. Чоловіка зняв у картинній галереї, оголених жінок — у студії
За день зйомок моделі отримують від 50 до 500 доларів. Ця дівчина відмовилася брати гроші
Жінки просять Олександра зробити їм портфоліо безкоштовно. За це фотографуються оголеними для його колекції
Фото дівчини у котеджному містечку Конча-Заспа на Київщині Олександр Задирака зробив для першого номеру україномовного журналу ”Плейбой”

— Зараз люди беруться робити знімки жінок топлес, не знаючи основ фотографування оголеної натури, — каже столичний фотохудожник 62-річний Олександр Задирака. 13 січня у своїй майстерні по вул. Артема, 81, пригощає чорним чаєм та цукерками. — У результаті виходять знімки, які принижують жінку.

Олександр Задирака почав фотографувати оголену натуру 40 років тому. Першою моделлю була дружина Світлана. Згодом почав знімати інших жінок. Каже, спочатку дружина ревнувала, але з часом звикла. Частіше скандали влаштовували чоловіки моделей.

— Якось одна гімнастка гола лежала на килимі, я стояв на табуретці й фотографував. У цей момент у дверях повернувся ключ, і до квартири зайшов її чоловік. Подивився на мене, але промовчав. Пішов з"ясовувати стосунки з дружиною до іншої кімнати. Але фото йому сподобалися, і тепер ми добрі друзі. Трапляється, чоловіки самі просять зняти дружину оголеною. Якось прийшов лист від німця з проханням сфотографувати його вагітну жінку.

У студії дві кімнати. У першій два комп"ютери та книжкова полиця, у другій облаштовано невелику сцену для зйомок. На стінах висять метрові фотографії. Олександр Степанович бере із полиці папку зі знімками. Показує оголену білявку. Та стоїть по коліна у воді.

— Ці фотографії робив на Київському морі. Раніше люди дивувалися, коли бачили там голу жінку, тепер сприймають нормально. Якось проводили там фотосесію. Дівчина зайшла на 10 метрів у воду, я на березі знімаю. Чую, у кущах якийсь шум. Повертаю голову — двоє рибалок несуть на плечах гумовий човен. Як побачили голу дівчину, на кілька хвилин утратили мову. Поставили човен на землю і мовчки дивилися. А раз поїхав фотографувати модель біля копиці сіна. Із села прийшов її господар. То я вмовив його з дівчиною сфотографуватися. Гарно вийшло.

Олександр Степанович користується фотошопом.

— Це прекрасний інструмент, він фотографа робить художником, — показує на комп"ютері два знімки однієї моделі. На першому в неї повні стегна та короткі ноги, на обробленому — ідеальна довгонога.

Моделей для роботи Задирака шукає через Інтернет.

— Є багато сайтів, де вони спілкуються із фотографами. За день зйомок їм платять від 50 до 500 доларів. Коли бачу, що для моделі головне гроші, відмовляюся працювати з нею.

Дівчат, яких випадково зустрів на вулиці, зніматися не запрошує.

— Я уже не такий молодий, щоб це робити. А раніше — бувало. Раз вийшов на вулицю, а поперед мене йде дівчина у синіх шароварах і з волоссям до колін. Догнав її, запропонував знятися оголеною. Вона погодилася. Звали її Ахмара, що в перекладі означає "білий лебідь", приїхала з Казахстану. Кілька годин фотографував її на Київському морі. Автобуси  на трасі зменшували швидкість, сигналили. Фігура в неї було не дуже, а волосся гарне.

Задирака фотографує дівчат або молодих жінок. Найстаршій його моделі 27 років.


Зараз ви читаєте новину «Олександр Задирака 40 років фотографує оголених жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі