вівторок, 11 вересня 2007 15:43

Олександр Сухоліт малює оголених жінок по пам"яті

47-річний киянин Олександр Сухоліт у липні цього року увійшов до десятки кращих скульпторів, яку визначала столична галерея "Да Вінчі". Сотню його кращих живописних та графічних полотен уперше виставляють у столичному Національному художньому музеї. Це — портрети, серія робіт "Гондоли у Венеції" та оголені жінки.

Невеликі картини Сухоліта коштують від $150. П"ятиметрові полотна — $20 тис.

Художник розповідає, що малювати почав у першому класі в селі Порошкове на Закарпатті.

— Чотирикласник Вася навчав свого брата й мого друга Ваню малювати Леніна. Я й собі спробував. Кілька зошитів Ленінами обмалював.

Потім Олександр почав зображати пейзажі. А останніми роками — оголених жінок.

— Після 2000-го обходжуся без моделей, — зізнається художник. — У моєму віці так легше. Що хочеш, те й малюєш.

— В Київському художньому інституті Сухоліта порівнювали з французьким художником Анрі Матісом, — пригадує однокурсниця митця Марія Скирда, 43 роки. Тепер вона працює заступником директора Національного художнього музею. — Олександр був мовчазним, сором"язливим хлопцем. Дівчата на таких увагу не звертають. На третьому курсі в звіті з літньої практики він виставив свої малюнки. Це був ефект бомби, що розірвалася. До того ніхто не бачив такої органіки кольору в реалістичному мистецтві, якому нас вчили. Викладачі кричали: "Що це за балаган? Треба відрахувати Сухоліта!" Але не відрахували. Розуміли, що роботи зроблені майстерно.

Виставка художника триває до 7 жовтня. Квиток коштує 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Сухоліт малює оголених жінок по пам"яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі